[FSX] Ustawienia przycisków klawiatury - światła
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
[FSX] Ustawienia przycisków klawiatury - światła
Cześć wszystkim,
od niedawna próbuję swoich sił w FSX i mam pytanie odnośnie ustawień przycisków klawiatury.
Chciałbym na klawiaturze mieć skrót do wszystkich świateł używanych w samolocie, natomiast w ustawieniach można przypisać tylko światła lądowania, stroboskopowe, tablicy przyrządów. Nie mam możliwości przypisać świateł, nawigacyjnych, taxi oraz bcn. Czy to normalne, czy muszę coś doinstalować? Z góry dziękuję za odpowiedź.
od niedawna próbuję swoich sił w FSX i mam pytanie odnośnie ustawień przycisków klawiatury.
Chciałbym na klawiaturze mieć skrót do wszystkich świateł używanych w samolocie, natomiast w ustawieniach można przypisać tylko światła lądowania, stroboskopowe, tablicy przyrządów. Nie mam możliwości przypisać świateł, nawigacyjnych, taxi oraz bcn. Czy to normalne, czy muszę coś doinstalować? Z góry dziękuję za odpowiedź.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
To normalne, możliwości ustawienia kontrolerów w FS-ie są dosyć ograniczone. Możesz edytować standard.xml albo użyć płatnego FSUIPC.
http://www.flightsim.com/vbfs/showthrea ... kes-to-FSX
http://www.flightsim.com/vbfs/showthrea ... kes-to-FSX
-
PZL Belfegor
- Moderator

-
PZL Belfegor
- Moderator

Oczywiście, fragment jaki wkleiłeś musi być w sekcji dotyczącej klawiatury.
Ostatnio zmieniony sob 05 lip, 2014 17:27 przez PZL Belfegor, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Polski FSX
- Cadet

- Skąd jesteś: WAW
Witaj. Jeżeli latasz na domyślnych samolotach to ustawianie świateł na klawiaturze trochę nie ma sensu. Nawet jeśli posiadasz iFly lub PMDG to o wiele łatwiej jest je ustawić myszką. W czasie lotu dość często korzystamy z overhead panel. Przełączając potrzebne przełączniki można ustawić od razu światła
. Polecam ci kupić dodatek EZDOK camera. Za pomocą niego można łatwiej rozglądać po kokpicie
.