FSX SE pod Win 10.

Jeśli masz problem sprzętowy i/lub programowy związany z FS, ten dział jest dla Ciebie. Proszę wybrać odpowiednią podkategorię tematyczną.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

diter
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Pionki

FSX SE pod Win 10.

Post autor: diter »

Witam wszystkich,

Zakupiłem nowego laptopa z Win 10 (Asus GL55V) i zastanawiam się czy kupić FSX na steamie czy kupić na allegro używkę płytę ? Znalazłem na zagranicznych forach trochę rozbieżnych opinii dotyczących działania FSX pod Windą 10. Jedni piszą, że nic nie działa inni że wszystko jest OK. Zaznaczam że jako początkujący gracz nie posiadam dodatków, chodzi mi tylko o działanie podstawowej wersji gry. U nas szukałem ale nie znalazłem nic konkretnego. Jeżeli temat jest do kosza to proszę w miarę możliwości o podanie linku do właściwego tematu.

pozdrawiam, Kuba
Awatar użytkownika
wojtek_84
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: wojtek_84 »

Kup Steam. Na Win10 działa. Tyle w temacie. Bez parametrów laptopa nie podejmuję się oceny czy instalacja FSX na nim ma sens.
diter
Cadet
Cadet

Nic specjalnego, chociaż niby "dla graczy"

Procek Intel® Core™ i7 6gen 6700HQ 2,6 - 3,5 GHz
Ram 8 GB
Grafika nVidia® GeForce GTX 960M + Intel HD Graphics 530

dzięki,
Awatar użytkownika
wojtek_84
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: wojtek_84 »

Po instalacji dodatków szału nie będzie. Ale na początek - całkiem niezły, jak na laptopa.
diter
Cadet
Cadet

hej dzięki, to ma być taki "umilacz" czasu w podróży. jak złapie bakcyla to znajdzie się miejsce i na blaszaka z kokpitem... :D
ODPOWIEDZ