Minęło 9 lat (!!!) odkąd byłem tutaj ostatni raz. Moja pasja związana z wirtualnym lataniem jakoś przygasła i myślałem ze to już na zawsze.
Ale nowy FS wydaje się ze znowu obudził to coś
Z latania wirtualnego zrezygnowałem trochę świadomie, wkurzałem się że mimo aktualizacji sprzętu, fsx chodzi dalej nie do końca fajnie, ograniczenia silnika ograniczają twórców niezależnych itp. Potem miałem chwilę zawahania (prepare3d) ale jakoś mnie to nie przekonywało.
Teraz mam zamiar wrócić do tego co kiedyś, trochę z sentymentu, trochę z pasji która jak widzę nie przeminęła zupełnie, a trochę dzięki temu jak duże możliwości i perspektywy daje nowy FS.
Pytanie co z tym forum? Było to moje ulubione miejsce, nie pisałem wiele ale czytałem chyba wszystko co się tu pojawiało. Do tej pory kojarzę nicki moderatorów itp mimo iż tyle lat minęło. Ale patrząc na wątki , nie tylko u mnie coś się kiedyś skończyło. Są jakieś aktualne ale to kropla w morzu. Mam nadzieję ze nowy fs sprawi ze więcej osób wróci do tego latania , a forum odżyje. Byłoby super, bo drugiego takiego miejsca na polskiej scenie raczej sie nie znajdzie (było kiedyś PL vatsim i jego forum, ale wyparowało
Ze swojej strony postaram się wrzucać tutaj jakieś ciekawe treści, może się coś rozrusza