Witam.
Mam kilka koncepcji na pomalowanie samolotu. Problem w tym, że nie mam pojęcia gdzie i czy są programy, dzięki którym mógłbym zmienić wygląd maszyny w FS2004.
Będę wdzięczny za pomoc.
Z góry dzięki.
Programy do malowania
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Jesli potrafisz posługiwac sie narzedziami graficznymi takimi jak np. PaintShop Pro i nieobce Ci są pojecia maska, kanał alpha, warstwy, itp. to sobie poradzisz. Program DXTBmp pozwala "odkodować" nieczytelne dla programów graficznych formaty kompresji bmp (dxt). Taki odkodowany plik obrabiasz w programie graficznym (czyli malujesz teskturke), po czym zwykłą bmp wrzucasz do DXTBmp i kodujesz (zwykle do dxt3). Dosc czesto mozna sciagnac gotowe paintkity (białe tekstury), juz z wydzielonymi warstwami i odpowiednio przygotowane do obróbki (nawet w formacie paintshop pro). Jesli takich paintkitów nie ma moze byc problem. Poza tym, tekstura samolotu to od kilku do kilkunastu plikow bmp. Jesli masz wymyslone złozone malowanie, to czeka Ci sporo dlubania.
Poczytaj sobie to FORUM
Jest tu kilka poradników, choc z wlasnego doswiadczenia wiem, ze za duzo to one nie wyjasnią.
Pozdrawiam
Poczytaj sobie to FORUM
Jest tu kilka poradników, choc z wlasnego doswiadczenia wiem, ze za duzo to one nie wyjasnią.
Pozdrawiam
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta