Nie znalazłem w archiwum,ani w słownikach,więc pytam.Co to jest cowl(na przykład w Cessnie)?
pzdr
bober
Cowl Flaps
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Cowl Flaps
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Bober, łącznie zmieniany 1 raz.
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
Generalnie sluzy to do chlodzenia lub ogrzania silnka ( w zaleznosci co jest potrzebne). Otwarte powoduja zwiekszony przeplyw powietrza przez silnik a co za tym idzie bardziej go chlodza - zamkniete na odwrot.
Poczytaj sobie checkliste tam jest dokladnie to opisane kiedy tego uzywac.
Generalnie otwarte maja byc do takich rzeczy jak dzialajacy silnik na ziemi, start, wznoszenie lub po samym ladowaniu. Zamkniete w czasie lotu poziomego i znizania.
W cessnie nie trzeba tym zbytnio wachlowac bo ciezko jest przegrzac silnik. FS slabo to odwzorowuje. O tym czy silnik jest przegrzany czy nie, mowi nam wskaznik CHT - Cylinder Head Temperature czyli temperatura glowic cylindrow. Nie mam teraz dokladnej instrukcji i nie wiem jakie powinny to byc temperatury. Czerwona kreska w FS na 500 F wydaje mi sie mocna przesadzona. Zreszta i tak nie da sie jej osiagnac.
Pozdr
P.S
Jak ktos ma POH do tej cessny to poprosze
Poczytaj sobie checkliste tam jest dokladnie to opisane kiedy tego uzywac.
Generalnie otwarte maja byc do takich rzeczy jak dzialajacy silnik na ziemi, start, wznoszenie lub po samym ladowaniu. Zamkniete w czasie lotu poziomego i znizania.
W cessnie nie trzeba tym zbytnio wachlowac bo ciezko jest przegrzac silnik. FS slabo to odwzorowuje. O tym czy silnik jest przegrzany czy nie, mowi nam wskaznik CHT - Cylinder Head Temperature czyli temperatura glowic cylindrow. Nie mam teraz dokladnej instrukcji i nie wiem jakie powinny to byc temperatury. Czerwona kreska w FS na 500 F wydaje mi sie mocna przesadzona. Zreszta i tak nie da sie jej osiagnac.
Pozdr
P.S
Jak ktos ma POH do tej cessny to poprosze