Oznaczenia wiatru w FS
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Oznaczenia wiatru w FS
Bardzo proszę, przypomnijcie mi interpretację oznaczenia na końcu linii po Shift-Z
np. 343/18 Mag.
I jeszcze jedno do używających ActiveSky. W metarze z AS mam powiedzmy 30005KT a w FS 015/18 Mag. Czy czegoś nie wiem, czy coś jest nie tak?
Pozdrawiam,
Qba.
np. 343/18 Mag.
I jeszcze jedno do używających ActiveSky. W metarze z AS mam powiedzmy 30005KT a w FS 015/18 Mag. Czy czegoś nie wiem, czy coś jest nie tak?
Pozdrawiam,
Qba.
Re: Oznaczenia wiatru w FS
W FS masz sciaganie pogody całkowicie wyłączone? Ma byc wyłączone, tak zeby FS sie juz nie wtrącał do pogody. Ponadto w AS zaleca sie ustawic (jeszcze przed właczeniem AS) pogody na Clear. Domyslnie on tam, jesli mnie pamiec nie myli daje chyba Cloudy Weather.rophone pisze: I jeszcze jedno do używających ActiveSky. W metarze z AS mam powiedzmy 30005KT a w FS 015/18 Mag. Czy czegoś nie wiem, czy coś jest nie tak?
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Dzięki, rzeczywiście banalne
Dotąd uczyłem się latać "bez wiatru", ale niedawno nabyłem ActiveSky i nadszedł czas na pogodę, czytanie METAR'ów (koszmarek
) i loty z "prawdziwym" wiatrem.
Może więc ktoś wie, skąd biorą się rozbieżności, bo o nie właśnie chodzi, pomiędzy kierunkiem i siłą (?? a... siły nie jestem pewien) wiatru podawaną w depeszy METAR z AS i wyświetlaną w FS?
Pozdrowienia,
Qba.
Dzięki konraf, w takim razie to pytanie już nieaktualne.
Dotąd uczyłem się latać "bez wiatru", ale niedawno nabyłem ActiveSky i nadszedł czas na pogodę, czytanie METAR'ów (koszmarek
Może więc ktoś wie, skąd biorą się rozbieżności, bo o nie właśnie chodzi, pomiędzy kierunkiem i siłą (?? a... siły nie jestem pewien) wiatru podawaną w depeszy METAR z AS i wyświetlaną w FS?
Pozdrowienia,
Qba.
JeV pisze:jak to pomiędzy kierunkiem a siłą?
Kierunek i siła wiatru w FS vs. kierunek i siła wiatru w AS.pomiędzy kierunkiem i siłą....wiatru podawaną w depeszy METAR z AS i wyświetlaną w FS?
Bartek
Napisałem "pomiędzy kierunkiem i siłą... wiatru podawaną w depeszy METAR z AS i wyświetlaną w FS" - czyli rozbieżności dotyczą zarówno siły, jak i kierunku. Houk!JeV pisze:jak to pomiędzy kierunkiem a siłą?
Qba.