Problem z effects w An Xomera

Problemy techniczne (panele, dźwięki, malowania, itp.) związane z samolotami płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
CHESTER
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPLR

Problem z effects w An Xomera

Post autor: CHESTER »

Witam znowu mam pewny problem z antkiem xomera. Dzieki pomocy znajomych wymieniłem effects antka ze spalin na skoczków spadochronowych sciągnietych z avsim. Przez długi czas wszystko było OK az nagle pewnego razu przy uruchomieniu silnika w antku z nieba zaczeli lądowac skoczkowie w około niego :(. Nie wiem co zrobiłem ze tak sie dzieje i jak mam to naprawic ale w obecnej chwili mam oryginalny effects czyli spaliny kotre zaczynają same leciec gdy właczam silnik. Co mam zrobic?? Cos w Aircraft.cfg ?? Dzieki za pomoc z góry.

CHESTER - masz jakąs blokade na CapsLock, ze tak walisz z dużej litery? Po kiego tytuł tematu (ktory juz zmieniłem na bardziej wymowny) dałes z dużej - konraf
shymon

Post autor: shymon »

Co mam zrobic??
Wywalić wszystko i wrzucić jeszcze raz? 8)

Serio mowię, jeżeli Ci nie żal to wywal wszystkie pliki i wrzuć jeszcze raz.
Awatar użytkownika
CHESTER
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPLR

Post autor: CHESTER »

Jeśli chcemy mieć skoczków w antku zamiast spalin to zamieniamy plik effects spalin na skoczków. ALE !!! moze pojawic sie problem jesli nie odrazu to z czasem (jak u mnie nie wiem czemu) ze przy uruchomieniu silnika zaczną lądowac obok antka skoczkowie nie wiadomo skąd (?). Zeby to wyeliminowac to należy wejsc do folderu antka ( u mnie sie nazywa AN2_STT ), potem do folderu panel i otworzyć plik cfg PANEL. nalezy znaleźć nastepującą formułe :

/////////////////////////////////////////////////////////////
//STARTUP SMOKE CONTROL..ADD SLASH @ BEGINNING TO DISABLE////
gauge25=ICFXgauges!AN2_RadialStartup, 2,2,0,0 ////
/////////////////////////////////////////////////////////////

i ją usunąć. Ja tak zrobiłem i jest OK ale nie chciał bym ponosci odpowiedzialnosci za jakies problemy ewentualne wynikle z postępowania zalecanego przezemnie. Wiem ze BOBER miał taki problem ale rozwiązał go inaczej ... pozdrawiam i przepraszam. uffffffff ale mi sie cieżko pisze heheheh narazie.

Posta lekko edytowałem (po usunieciu dwóch postów powyzej, początek posta nie mial juz sensu ;) ) - konraf
ODPOWIEDZ