Panel do MD-11

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
Bubi
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKK/EPGD

Panel do MD-11

Post autor: Bubi »

Jak w temacie. Tylko czy ktoś rozgryzie instalację? mowa o FS 2004 i i samolocie MD-11 od IFDG v1.5
oto link do paneliku:
http://www.acsoft.ch/Flight_Simulator/A ... panel.html

niżej jest panel i update. Może ktoś z was już to robił?

pozdrawiam
Bubi
prabut
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: prabut »

Chodzi ci o instalację panelu?
Instalacja panelu jest bardzo prosta. Musisz mieć zainstalowanego MD-11 Overlandu lub IFDG i jest chyba jeszcze jedna firma.
Po uruchomieniu instalatora wybierasz samolot i klikasz Instal. I to jest wzsystko
Gdy ci się przestanie podobać uruchamiasz instalera i odinstalowujesz. Zostaje wtedy panel standartowy jaki był w tym samolocie.
Panel z update nie chciał mi się zainstalować.
Testowałem go, ale w końcu zrezygnowałem z niego bo nie miałem do niego żadnej pomocy.
Na tej stronie, którą podłeś jest chociaż opis tego panelu
Ja panel zassałem z FSNordic
Sławek
Awatar użytkownika
Bubi
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKK/EPGD

Już jest ok:)

Post autor: Bubi »

Już sobie poradziłem z pomocą kolegi z forum Vatsim. I brzmi to tak:

Cytat

Tak, instalacja wbrew pozorom NIE jest trudna. A warta świeczki, bo panel jest fantastyczny! Moim skromnym zdaniem to najlepszy panel freeware jaki kiedykolwiek testowałem pod MFS. Postępuj zgodnie z instrukcjami jakie Alain dał w ReadMe, czyli mniej wiecej:

1. Wypakuj zawartośc jego zipa do FSa
2. Tego panelu NIE instaluje się tradcyjnie, czyli przenosząc folder Panel do wybranego przez ciebie MD-11!
3. Wrzuć do Aircarft MD-11-tkę w takiej postaci w jakiej ją ściągnąłeś z IFDG czy AVSIM, a więc zawierającą w folderze Panel odnośnik: alias=b737_400\panel
4. Panel instalujesz przez folder ACSGPS (boadajże tak się zwie, teraz go NIE mam, więc nie pamiętam), który w każdym razie powinien znajdować się w katalogu Aircraft. W nim jest właściwy instalator. Poprzez niego wybierasz dany samolot (twoją docelową MD-11) i potwierdzasz.

Koniec cytatu

I oto cały panelik. Według mnie to najlepszy obecnie panel do MD-11 jaki istnieje. Wraz z samolotem IFDG stworzy doskonałość :)
prabut
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: prabut »

Polecam abyś sprawdził również MD-11 Overlandu. Jest rownie dobry, a ma ten plus, ze posiada VC i swój własny panel
Sławek
Blade847
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Giżycko

Pytanie!

Post autor: Blade847 »

Witam, zrobiłem wszystko z instrukcją i gdy odpalam samolot wyświetla mi się panel Cessny ://

Co robie źle, miał ktoś podobny przypadek?????
Captain 767-300ER Level-D with FS2Crew :D

GG: 8500530
wibwk
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: wibwk »

Alain (czyli ACS) opublikował 2 stycznia nową wersję TCAS do swojego panelu, uwzględnia separację 1000 ft.

A już się bałem że całkiem porzucił ten projekt.
ODPOWIEDZ