Synchronizacja czasu - prośba

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
rophone
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKK

Synchronizacja czasu - prośba

Post autor: rophone »

Bardzo proszę Szanownych Kolegów o wskazanie dobrego programu do synchronizacji czasu w FS9. Może być płatny, może być drogi - byle dobry.
Wydaje mi się, że był o tym wątek, ale jakoś nie mogę znaleźć.
Na razie mam na celowniku Real Time i Timekeeper.
Może jeden z nich? I może jeszcze parę słów, jak się sprawuje w FS9. ;)

Pozdrawiam,
Qba.
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Polecno mi ostatnio programik Clock (clock.zip na avsim). Programik bardzo malutki, bez wodotrysków. Jedyne co robi to synchronizuje czas real z tym z FS (czyli sekunda w real bedzie = sekundzie w FS).
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Funky_Koval

Post autor: Funky_Koval »

A własciwie czemu czas w FS tak bardzo rozjezdza sie z czasem real?
Przy okazji dodam ze programik Real Time razem z ATR F1 powoduje że zegar na panelu czasami "pauzuje" tzn. wyświetla caly czs ta sama godzine. Przelaczenie na chwlie opcji UTC na LT odswieza cyferki i dalej juz jest ok. Moze to kwestia zbyt duzej liczby drobnego softu jaki u mnie dziala i korzysta jednoczesnie z FSUIPC 3.48 zarejestrowany (FSmetar, Real Time, ATR, FSNav, SB3, AIBridge) a komputerek juz wiekowy.
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Czas sie rozjezdza chyba z jednego prostego powodu. Kazde wejscie w Menu FS, lub w jakąs opcje SB3 (nawet zmiane squawk na C) powoduje małą pauze. I nie ma tu znaczenia, czy opcja Pause on task switching jest wyłączona (ona tyczy czegos innego).
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
acid1988

Post autor: acid1988 »

A jak to jest ze strefami czasowymi w fs??Polska leży w strefie czasowej +1GMT,czyli godzine do przodu,względem czasu uniwersalnego,a w fs jest +2GMT,czyli dwie godziny do przodu.Można to jakoś zmienić ??
Krzysztof Książek

Post autor: Krzysztof Książek »

A o czasie letnim zapomniałeś? :-) +2GMT
Awatar użytkownika
szyna
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Poznań

Post autor: szyna »

A u mnie FS nie zauważył zmiany czasu na letni i jak było GMT+1 tak jest i teraz, za każdym razem muszę korygować. Czy ktoś wie jak to zmienić?
Awatar użytkownika
rophone
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: rophone »

Ponieważ zacząłem ten wątek, wypada abym zabrał głos.
Otóż kupiłem FS Timekeeper. Kosztował 8 dolców, a skasowali mnie na 19,90 PLN - nie wiem, jak to przeliczyli, ale to nie moje zmartwienie :D.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Nawet synchronizuje czas przy zmianie stref podczas lotu i ma, moim zdaniem, znakomitą subtelną oprawę dźwiękową! Np. delikatne tykanie podczas synchronizacji. To też cieszy. Poza tym loguje czasy, ma definiowalne skróty klawiszowe i sporo innych ciekawostek. Generalnie - problemy z czasem w FS odeszły w niepamięć :D.
Podaję link'a gdzie można o nim poczytać.
http://www.swreg.org/soft_shop/4851/shopscr4.shtml

Pozdrawiam,
Qba.
ODPOWIEDZ