Lot szybowcem w FS ??

Dział dla początkujących pilotów. Uwaga - przed zadaniem pytania sprawdź (SZUKAJ) czy dany temat nie był już poruszany.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Beldzior

Lot szybowcem w FS ??

Post autor: Beldzior »

Witam.
No własnie jak w temacie, kiedy wybieram szybowiec stoi on luzno na pasie przechylony w prawo albo w lewo.
I chodzi mi oto w jaki sposób podpiąć pod nieg osamolot który by mnie wyciągnał w powietrze ??
I jeszcze jedno pytanie.
Jest jakis dodoatek allbo program do fs 2002 dzięki któremu mozna zmienic ukształtownie terenu ?
Gra jest swietna tylko czasmi robi sie niedobrze jak sie patrzy z góry a tu wszystko płaskie jak blat :(
Pozdrawiam i licz ena odpowiedź :)
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Co do szybowca, szukaj.

viewtopic.php?t=1445

Natomiast ukształtowanie terenu, cóż, są dodatki typu mesh, landclass, ktore uatrakcyjniają/urealniają widok terenu. Szukaj, np. MyWorld2004, FSGenesis (płatne) lub Lennart textures (free, na www.fsnordic.com)
Ostatnio zmieniony ndz 05 mar, 2006 18:46 przez konraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
CHESTER
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPLR

Post autor: CHESTER »

Witam. Na jednej stronie ( http://www.fsglider.de/p_e.htm ) znalazłem wyciągarke do szybowca. Działa ma jeden defekt ale zoabczycie sami jak sobie to dodacie. Ale Ogolnie pisze tutaj bo mam takie pytanie. Czy jest może ktoś co mógł by napisać po polsku jakiś prosty poradnik na temat tworzenia termiki w FS ?? Ja jeśli gdzieś na jakis forach czytałem to odsyłali ludzie na jakies strony z programem i coś tam coś tam. Ogolnie jakis galimatias... Jeśli ktoś z forumowiczów wie jak sie to robi niech napisze : czym sie to robi i skąd to mieć i jak to zrobic na jakims przykładzie. Ja mam termike w FSie w okolicy EPZR chyba z forum VATSIM MI ZNAJOMY SCIAGNAŁ. Jest to jeden plik "bgl". Pozdrawiam i mam nadzieje że ktoś sie zlituje...

Miłego szybowania
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez CHESTER, łącznie zmieniany 1 raz.
Nic nie robić tylko latać, akrobację kręcić wciąż
Być ŻELAZNYM po kres świata, tu w przestworzach jest nasz dom.

http://www.portlotniczy.lublin.pl/
Awatar użytkownika
Bober
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPKK

Re: Lot szybowcem w FS ??

Post autor: Bober »

Beldzior pisze:Witam.
No własnie jak w temacie, kiedy wybieram szybowiec stoi on luzno na pasie przechylony w prawo albo w lewo.
I chodzi mi oto w jaki sposób podpiąć pod nieg osamolot który by mnie wyciągnał w powietrze ??
Znajdź na Avsimie rcbgc-10.zip. To jest "wyciągarka" m.in.do defaultowego Schweizera.
Działa bardzo dobrze(wypina cię automatycznie 1500 ft AGL).
Poza tym m.in.do polskich szybowców(Bocian,Mucha) to co pisał Chester też polecam(zakładka VET)
pzdr
bober
P.S. Jakby ktoś z Was miał jakies pliki bgl termik z Polski(poza Zarem bo to mam od Chestera) to bardzo proszę :)
wbober@interia pl
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
adamek

Post autor: adamek »

Możesz zapodać link tej wyciągarki, bo coś nie chce mi znaleźć tego pliku...
Awatar użytkownika
Kamandra
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPML

Post autor: Kamandra »

AMD Athlon 3000+/3,25GB RAM/ATI 4870 512MB/nVidia nForce4-4X/CH Yoke/Logitech Cyborg X/MCP/Pro Pedals CH/350d/100-400L/17-40L
Marcin EPML
Awatar użytkownika
Bober
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: Bober »

adamek pisze:Możesz zapodać link tej wyciągarki, bo coś nie chce mi znaleźć tego pliku...
Proszę bardzo.

Ponawiam prośbę a jakieś polskie termiki!
pzdr
bober
Załączniki
rcbgc-10.zip
(12.71 KiB) Pobrany 357 razy
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
NAJERZOOONY

Post autor: NAJERZOOONY »

naciskasz Y i F4 i lecisz jak rosyjska rakieta w góre jak chcesz zatrzymać to wciskasz Y i tyle a pużniej spadasz i spadasz aż gdzieś wylądujesz z nadzieją że na pasie startowym :D
Awatar użytkownika
tidit
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPBC

Post autor: tidit »

chyba ze zainstalujesz termiki i odpowiednio wykorzystasz prady wznaszace powietrza ;)
ODPOWIEDZ