Odpowiednik Gmaxa

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
matt3usz
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPGL

Odpowiednik Gmaxa

Post autor: matt3usz »

Czy istnieje jekiś odpowiednik programu Gmax (chodzi mi o program do tworzenie "ajrkraftow") bo postanowiłem zrobic cos do społeczenstwa...tylko musze sie troche pouczyc 8)
Awatar użytkownika
tidit
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPBC

Post autor: tidit »

Poczytaj co jest na http://wirtualne-modelarstwo.com Powinno Ci pomóc ;) Życzę powodzenia i duuuużo samozaparcia
Awatar użytkownika
matt3usz
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Dzieki tidit, mam nadzieję ze coś z tego wyjdzie;] ale fsds jest niestety płatny;/...istnieje może jakaś wersja testowa (trial)??

[ Dodano: Nie 11 Wrz, 2005 21:23 ]
Jednak zdecydowałem się na darmowego Gmaxa...zobaczymy co z tego wyjdzie. Teraz "troche" czytania turtiali" :P Jeśli znajdzie się ktoś kto już pracował z gmaxem to byłbym wdzięczny jeśliby napisał do mnie na gg (8500798) Z gory thx.

[ Dodano: Pon 12 Wrz, 2005 15:54 ]
I już pojawiaja się problemy :? Rejestruje gamaxa przychodzi serila number, ale ..... nie działa;/
Awatar użytkownika
Yoda
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Zabrze

Post autor: Yoda »

Sprawdz czy masz dobra date, mi nie przyjmowal przez to kodu. Takze poszukaj na forum VS, o ile dobrze pamietam to ktos mial tez problem z serialem.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Jeżeli chcesz się nauczyć a nie chcesz zaczynać od razu od GMAXu to bardzo poleca EOD - Easy Object Designer, można ściągnąć chyba i z flightsimu i z avsimu. Ma dokładność do 25cm (na początek wystarczy) i bardzo łatwo eksturuje się powierzchnie. Poszukaj też na simviation w dziale design, można znaleźć parę ciekawych rzeczy.
W razie czego służę pomocą :)

ps: GMAX po rozgryzieniu podstawowych funkcji nie jest taki trudny jak się na początku wydaje ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
matt3usz
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Dzięki, jutro wyprubuje ten programik, zobaczymy co z tego wyjdzie;]
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

A działa Ci już serial number? ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
matt3usz
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Nie jeszcze nie działa, już 4 razy próbowałem i mam 4 seriale, ale żaden nie działa:/
Błażej-EPLL

Post autor: Błażej-EPLL »

To może parę słów o GMAX co i skąd ściągnąć polecam stronę www.trainz.pl tam jest GMAX z wpisem do rejestrów na którym wydłubałem sporo modeli do TRS'a notabene biorę się teraz za modele do FS2004 tylko musze jeszcze popracować nad configami ale myślę że szybko pójdzie.
Programik po zapoznaniu się z turtorialami jest naprawdę prosty.
Ściągnij go z tamtąd i działaj ostro
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

No ja bym jednak zdecydowanie proponował ze strony głównej: http://www.turbosquid.com/gmax . Są tam też tutoriale które warto ściągnąć i uczyć się z nich. Pozdr.
Obrazek
ODPOWIEDZ