Odpowiednik Gmaxa
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Odpowiednik Gmaxa
Czy istnieje jekiś odpowiednik programu Gmax (chodzi mi o program do tworzenie "ajrkraftow") bo postanowiłem zrobic cos do społeczenstwa...tylko musze sie troche pouczyc 8)
Poczytaj co jest na http://wirtualne-modelarstwo.com Powinno Ci pomóc
Życzę powodzenia i duuuużo samozaparcia
Dzieki tidit, mam nadzieję ze coś z tego wyjdzie;] ale fsds jest niestety płatny;/...istnieje może jakaś wersja testowa (trial)??
[ Dodano: Nie 11 Wrz, 2005 21:23 ]
Jednak zdecydowałem się na darmowego Gmaxa...zobaczymy co z tego wyjdzie. Teraz "troche" czytania turtiali"
Jeśli znajdzie się ktoś kto już pracował z gmaxem to byłbym wdzięczny jeśliby napisał do mnie na gg (8500798) Z gory thx.
[ Dodano: Pon 12 Wrz, 2005 15:54 ]
I już pojawiaja się problemy
Rejestruje gamaxa przychodzi serila number, ale ..... nie działa;/
[ Dodano: Nie 11 Wrz, 2005 21:23 ]
Jednak zdecydowałem się na darmowego Gmaxa...zobaczymy co z tego wyjdzie. Teraz "troche" czytania turtiali"
[ Dodano: Pon 12 Wrz, 2005 15:54 ]
I już pojawiaja się problemy
Jeżeli chcesz się nauczyć a nie chcesz zaczynać od razu od GMAXu to bardzo poleca EOD - Easy Object Designer, można ściągnąć chyba i z flightsimu i z avsimu. Ma dokładność do 25cm (na początek wystarczy) i bardzo łatwo eksturuje się powierzchnie. Poszukaj też na simviation w dziale design, można znaleźć parę ciekawych rzeczy.
W razie czego służę pomocą
ps: GMAX po rozgryzieniu podstawowych funkcji nie jest taki trudny jak się na początku wydaje
W razie czego służę pomocą
ps: GMAX po rozgryzieniu podstawowych funkcji nie jest taki trudny jak się na początku wydaje
-
Błażej-EPLL
To może parę słów o GMAX co i skąd ściągnąć polecam stronę www.trainz.pl tam jest GMAX z wpisem do rejestrów na którym wydłubałem sporo modeli do TRS'a notabene biorę się teraz za modele do FS2004 tylko musze jeszcze popracować nad configami ale myślę że szybko pójdzie.
Programik po zapoznaniu się z turtorialami jest naprawdę prosty.
Ściągnij go z tamtąd i działaj ostro
Programik po zapoznaniu się z turtorialami jest naprawdę prosty.
Ściągnij go z tamtąd i działaj ostro
No ja bym jednak zdecydowanie proponował ze strony głównej: http://www.turbosquid.com/gmax . Są tam też tutoriale które warto ściągnąć i uczyć się z nich. Pozdr.