Easy Object Designer

Problemy techniczne związane ze sceneriami (lotniska, mesh, landclass, tekstury) płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Brychu

Easy Object Designer

Post autor: Brychu »

Witam
Czy można zrobiony budynek pokryty teksturą w EOD eksportować do Flight Simulator Scenery Creator, jeśli tak to jak?
Przemek Tabisz
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: Przemek Tabisz »

Można, w prawym górnym "prawie" rogu masz ikony ( 5 ostatnich ) od prawej do lewej: "notatnik", "żarówka", "fspreview", "SCM" i "API". Wybierż "API" dla makr o rozszerzeniu *.api ( Airport, FSSC ) lub "SCM" dla rozszerzeń innych ( nigdy nie korzystałem z "SCM" więc się na ich temat nie wypowiadam. Zapisujesz makro,które nastęnie wstawiasz w FSSC. To wszystko, nie zapomnij skopiować textur do scenerii.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Przemku, jeżeli projektujesz w GMAXsie, powiedz proszę, co to znaczy

"ASSERTION FAILURE" ...? No i wentualnie jak się tego pozbyć. Dzięki.
Obrazek
Przemek Tabisz
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: Przemek Tabisz »

Brychu pisze:...może podesłał bym ci plik z sceneria i plikiem z FSSC ocenił byś moje postępy i ewentualnie czegoś byś mnie nauczył co ty na to ?
Używam Airport'a, możesz wysłać ale musisz stworzyć całą paczkę z dodatkami, bo będę miał komunikaty że coś nie działa, a najleiej wyślij scenerie.

wlast pisze:...jeżeli projektujesz w GMAXsie...
dopiero się uczę wiec nie jestem w stanie nic pomóc.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

No ja się go uczę od ponad roku ale od czasu do czasu jakieś problemy się zdarzają. Pozdr
Obrazek
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Bardzo polecam polskie poradniki do modelowania w 3DMAX'ie. Bardzo pomagaja w obsludze GMAX'a. To grube ksiazki ale naprawde warto, mozna sie sporo dowiedziec (oba programy sa niemal identyczne).
Obrazek
ODPOWIEDZ