Separacja ruchu AI (Aismooth)
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Separacja ruchu AI (Aismooth)
Witam wszystkich serdecznie!
Programik do którego podaję linka jest dla latających, podobnie jak ja, offline. Mówiąc ogólnie służy on do odseparowania samolotów podczas podejścia i zmniejsza ilość przejść na drugi krąg-samoloty, niestety tylko z ruchu AI w przypadku dużego zagęszczenie ruchu odsyłane są na holding-zresztą sami zobaczycie co może ten programik!!
http://sagner.dyndns.org/extern/flightware/
Programik do którego podaję linka jest dla latających, podobnie jak ja, offline. Mówiąc ogólnie służy on do odseparowania samolotów podczas podejścia i zmniejsza ilość przejść na drugi krąg-samoloty, niestety tylko z ruchu AI w przypadku dużego zagęszczenie ruchu odsyłane są na holding-zresztą sami zobaczycie co może ten programik!!
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie mam pojęcia, nie używam tego pakietu, większość samolotów pochodzi z PAI oraz z innych darmowych pakietów a także z tego co zrobiłem na swój użytek -z nimi program działa świetnie.
Dla osób, które używają ASV 5 mam radę aby wyłączyli w menu Startup and General opcję Auto Refresh AI, jest jakaś niezgodność między nimi, nie wiem jaka ale po jej wyłączeniu aismooth nie sprawia już problemów.
Dla osób, które używają ASV 5 mam radę aby wyłączyli w menu Startup and General opcję Auto Refresh AI, jest jakaś niezgodność między nimi, nie wiem jaka ale po jej wyłączeniu aismooth nie sprawia już problemów.
Witam wszystkich po długiej przerwie. Wracając do tematu ja mam inny problem. Po uruchomieniu FSa i tego w/w programiku wyskakuje okienko, że muszę mieć nowszą wersję FSIUPICu 3.47 bądź lepszą. Ja mam standardową z SB3- 3.44 nie wiem jak update'ować na nowszą. Proszę o pomoc może ktoś miał taki problem i ze chce pomóc?
www.awiator.com <-- Najlepszy serwis informacyjny o lotnictwie cywilnym 
"...bo chodzi oto by liczba startów zgadzała się z liczbą lądowań"
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Dzięki wielkie, teraz sprawdzę czy ten programik jest tak dobry jak mówi założyciel tematu 
Możliwe bo ja tego błędu nie mam gdyż uruchamiam go przed FSem 
Witam , widzę że temat nie był dawno poruszany więc zadam kilka pytań związanych z tym programem.
A mianowicie czy defaultowe atc przestaje wtedy działać ?
Czy jednak ten program też nas potrafi separować i ustawić w kolejce do podejścia :-)
Bo z tego co rozumiem to ten program tylko kontroluje i separuje samoloty AI
Napiszcie coś więcej o tym jak możecie bo ja cierpię na brak czasu i nie mogę nic potestować z powodu dużych zmian w moim fantastycznym życiu.
Pzdrawiam :-))
A mianowicie czy defaultowe atc przestaje wtedy działać ?
Czy jednak ten program też nas potrafi separować i ustawić w kolejce do podejścia :-)
Bo z tego co rozumiem to ten program tylko kontroluje i separuje samoloty AI
Napiszcie coś więcej o tym jak możecie bo ja cierpię na brak czasu i nie mogę nic potestować z powodu dużych zmian w moim fantastycznym życiu.
Pzdrawiam :-))
-
erjo
no tak tylko ze w podanym linku
mozna sciagnac program do FSX a ja potrzebuje do fs2004 a tam niestety takowego nie ma. Czy mozna go sciagnac z innej stronki bo jak uruchamiam ten sciagniety z linku nie wykrywa mi uruchomionego fs2004.
Pozdrawiam
mozna sciagnac program do FSX a ja potrzebuje do fs2004 a tam niestety takowego nie ma. Czy mozna go sciagnac z innej stronki bo jak uruchamiam ten sciagniety z linku nie wykrywa mi uruchomionego fs2004.
Pozdrawiam
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa