A109E i Piaggio Avanti- poszukiwany

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

edzio

A109E i Piaggio Avanti- poszukiwany

Post autor: edzio »

Jak w temacie, szukam darmowego śmigłowca A109E i samolotu Avanti.
Jeśli chodzi o A109E to ja znalazłem tylko jeden ale latał jak samolot więc może ktoś spotkał w miarę dobrze zrobioną wersje E tego śmigłowca.
A co do avanti to widziałem kilka ale mam już dość ściągania wszystkich i sprawdzania który najlepszy więc jak ktoś znalazł ciekawie zrobiony egzemplarz to da cynk skąd ściągnąć.
Ostatnio zmieniony wt 03 sty, 2006 18:29 przez edzio, łącznie zmieniany 1 raz.
adamek

Post autor: adamek »

Nie wiem jaki model znalazłeś w necie ale jeśli to ten
ftp://63.217.28.218/1helicopters/Gmax_Agusta_A109A.zip

...to dziwie się, że się Tobie nie podoba :o

P.S. To jeden z najlepszych darmowych śmigłowców do FS-a.
Zdun

Post autor: Zdun »

http://www.wspilots.com/index.php?page= ... ile_id=236 - Wersja E :)

Link do wersji A nie dziala, czy mógł by ktoś podać działający link do tego heli ? Znalazłem kilka August 109A w necie, ale nie wiem, która to jest ta "najlepsza" i tak wychwalana przez innych :(

PS: Na stronie wspilots jest cała masa darmowych i naprawde fajnych śmigłowców (samolotów również)
edzio

Niestety ten jest wersja E tylko z nazwy. Według mnie jest to ten sam śmigłowiec co podany wcześniej tylko w innym malowaniu, więc wersji A lepszej nie znajdziesz bo ten jest chyba najlepszy.

Mam tylko jedną uwagę, czemu u mnie nie chce schować podwozie, tzn. znalazłem jedną metodę, należy nacisnąć G i rozbić śmigłowiec o zemnie, wtedy podwozie się ładnie chowa ale śmigłowiec nie nadaje się do dalszej eksploatacji :)
Zdun

hahaha :) Dobry sposób :)

A czy mógł byś mi podać linka gdzie moge ściągnąć tą wersje A ?? Bo na wspilots jest kilka, a ja nie mam pojecia, która to jest ta słuszna :(
edzio

Na tej stronie w dziale File Downloads
w szukajce wpisz A109 i chyba na drugiej stronie powinien być plik o nawie Gmax_Agusta_109. Jest to pack śmigłowców w wersjach A,A mkII,C i BA.
Jest to ten sam śmigłowiec co podany przez ciebie tylko w kilku wersjach i malowaniach (jest między innymi wersja wojskowa z podwieszonym uzbrojeniem, oraz sanitarna z poszerzonym kadłubem) Plik ma 37.53 Mb
Zdun

Super. Dziekuje za link. Z tym podwoziem to masz coś nie tak - u mnie działa wszystko w jak największym porzadku :) Spróbój (Sprubój?) schować podwozie klikając na źółtą dźwignię na panelu głównym.

PS: Spodziewałem się więcej po tak zachwalanym helikopterze. (opinia po 15 minutach lotu)

Jeżeli ktoś szuka ładnie wykonanego, oraz zaawansowanego heli, to polecam Eurocopter 145, wersja ratownicza. LINK poniżej:
http://www.wspilots.com/index.php?page= ... le_id=2033
Eddie
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: Eddie »

Czy ktos mial stycznosc z Piaggio Avanti od FSD? Glownie ciekawi mnie model lotu i awionika (jakas szansa na loty na vatsim?).
ODPOWIEDZ