Witam!
Tak jak w tytule: ma ktoś może dane nt min. długości pasa niezbędnej do t/o and landing dla B767-300ER? Szukam już od dłuższego czasu, ale jest wszystko - pojemnośc zbiorników, ilość miejsc, typ silników, że o wymiarach nie wspomnę, ale infa o które Was pytam - nie mogę znaleźć. Kiedyś była fajna stronka pt: http://ls2.ians.lu/performance/ i z niej można było się dowiedzieć wielu pożytecznych informacji nt poszczególnych samolotów, ale już od dawna nie funkcjonuje...
Pozdrawiam - Artur S.
AZT017 (WAW)
Core i7 6700K, ASUS MAXIMUS VIII RANGER, 16GB/2666MHz, MSI GTX970, OS Win7/64bit, SSD Crucial 250GB, FS2004
Co do długości pasa - masz perf. manual, wyciągnij z niego wnioski. Druga ważna kwestia, to min szerokość - chyba 42 albo 43 stopy, dlatego 767 latają na pasy szeroki na >=45ft. [chodzi o nawrót].
W odpowiedzi na swoje własne pytanie znalazłem w końcu kilka informacji, ktore mogą się komuś przydać:
- Jeśli chodzi o długość pasa, oto fragment wątku z jednego z forów:
just read on another forum about the 767 takeoff distances at max weight, sea level, temperature unknown.
No Lechas przeca napisałem " Może i ląduje" i zamieściłem jeszcze fotę na dowód, że nie wróżę z fusów ;-))))
Powiem więcej, w związku z faktem, że na LOWI nie ma składu 767 to te które wylądowały za jakiś czas nawet startują, tylko nie skonfigurowane na MTOW ;-)))
Pozdrówki
Gwidas brat Waldasa
"...dobrze ze od 5 lat nie mam telewizora bo bym chyba sie zesral chinskim pudrem z gniewu i rozpaczy..." by Vert
Qrde, a jak jeszcze powiecie, że staruje z rwy 26 z SID-em via RTT to chyba padnę
Pozdrawiam - Artur S.
p.s. zaraz po powrocie z zachodnio-południowej "ojropy" obadam temat w "FS-owy realu"
AZT017 (WAW)
Core i7 6700K, ASUS MAXIMUS VIII RANGER, 16GB/2666MHz, MSI GTX970, OS Win7/64bit, SSD Crucial 250GB, FS2004