Witam!
Pytanie jak w temacie: czy są gdzieś i jakie szkoły lotnicze w Czechach dla obcokrajowców? Jakie są warunki rekrutacji co trzeba mieć i umieć?
Jeszcze jedno pytanie dotyczące także szkół w Polsce:
Czy po skączeniu szkoły w Rzeszowie, alebo Hełmie mogę zostać pilotem w PLL LOT? - czy potrzebne są dodatkowe kursy i "finanse"??
Z góry dzięki za odpowiedź
Szkoły lotnicze w Czechach?
Moderator: PZL Belfegor
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Przeczytałem te posty zanim napisałem swojego.... jest tam tyle, ze muszę mieć odpowiednie kfalifikacje, ale nie wiem, czy już po szkączeniu PR (Politechniki Rzeszowskiej) mam ten "potrzebne kwalifikacje" czy też muszę jeszcze sam w coś inwestować. Co do warunków zdrowia i nauki to owszem jest, ale dla szkół polskich (coś tam było jeszcze o wyjeździe do USA na sprzątanie hangarów), ale mnie interesują szkoły w Czechach.
Jeżeli odp. na to pytanie żeczywiście mogę znaleźć na forum to ogromnie przepraszam Konraf.
Jeżeli odp. na to pytanie żeczywiście mogę znaleźć na forum to ogromnie przepraszam Konraf.
To moze jeszcze to:Alien pisze:....ale nie wiem, czy już po szkączeniu PR (Politechniki Rzeszowskiej) mam ten "potrzebne kwalifikacje" czy też muszę jeszcze sam w coś inwestować.
viewtopic.php?t=1637
A co do szkół w Czechach, poczekaj, moze ktos bedzie znał odpowiedz.
Bartek
-
F/O
Przepraszam, a co ma piernik do wiatraka ???Alien pisze:przepraszam, ale nie rozumiem za bardzo.. cóż to ma do tego....? a więc jak dostać sie do Lotu bez Dęblina?
Zabawne ... Jak dostac sie do LOTu bez Deblina ??? hehehe
po 1. nie ISC do Deblina !!! bo po tym dostac sie to jak trafic w totka ...
wystarczy zajrzec na strone PRz (oczywiscie mowimy o kierunku dyplomowania: pilotaz).Alien pisze:....ale nie wiem, czy już po szkączeniu PR (Politechniki Rzeszowskiej) mam ten "potrzebne kwalifikacje" czy też muszę jeszcze sam w coś inwestować.
wymagania w LOTcie sa na dzis takowe ...
a zreszta ilez mozna pisac o tym samym , odsylam :
viewtopic.php?t=3605&start=15
p.s. a na wstep proponuje nauczyc sie jezyka polskiego.
p.s. 2 co do szkol lotniczych w czechach to ... warte polecenia sa kursy dla lotnictwa lekkiego ...
osobiscie polecam:
http://www.deltaconnectionacademy.com/
Pozdrawiam.
F/O M.K. EMB145