Problem z usunięciem default AI

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
medmatthew
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPBY

Problem z usunięciem default AI

Post autor: medmatthew »

Od jakiegoś czasu posiadam ruch AI ściągnięty ze strony http://www.projectai.com/ Wszystko działa oki, aczkolwiek chciałbym się pozbyć defaultowego ruchu z FS. Próbowałem tego dokonać ściągając odpowiednie programy z tej samej strony takie jak: "FS2004 Default Commercial Traffic Remover" czy "FS2004 Default General Aviation Traffic Remover". Niestety mimo tego nic się nie zmieniło i cały czas mam defaultowy ruch AI. Moze ktoś wie jak się tego naprawdę pozbyć?
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez medmatthew, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Hmm, komuś innemu te programiki pomogły:

viewtopic.php?t=1252&highlight=remover
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
Tusha
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Gostyń

Post autor: Tusha »

Wystarczy skasować plik traffic030528.bgl w katalogu Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Scenery\World\scenery.
Awatar użytkownika
medmatthew
Cadet
Cadet

No i już po kłopocie :) Bardzo dziękuje za podpowiedź! Rzeczywiście usunięcie pliku traffic030528.bgl powoduje, że defaultowy ruch AI znika. Teraz to dopiero naprawdę fajnie wygląda. Jeszcze raz serdeczne dzięki!
Awatar użytkownika
Kuba Pa
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Kolbuszowa

Post autor: Kuba Pa »

Jakby kolega chciał, albo ktoś inny traffic Lotu na Lato 2006 Stworzony przez Daniela Wojdyło: http://library.avsim.net/download.php?DLID=83905 wraz z samolotami Z AI Aadvark i kilkoma nowymi malowaniami chętnie wyśle. Prezentuje sie na prawdę super i jest w 99,9 % Oryginalny (brakuje SP-LPF). Są za to EMB-175 i dwa Jetstreams-32 Jet Air.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Wystarczy skasować plik traffic030528.bgl w katalogu Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Scenery\World\scenery.
Tylko jedna uwaga: nie polecam absolutnie kasowania tego pliku. Wystarczy umieścić go w innym folderze, wtedy FS nie będzie go widział. Plik ten odpowiada za cały defaultowy ruch w FSie. Również general aviation. Rzadko kiedy ściągnięte pakiety posiadają ten typ trafficu. Gdyby znudził Ci się kiedyś ten ściągnięty pakiet i chciałbyś się go pozbyć, to po deinstalacji nie będziesz miał ruchu AI w ogóle. Jest to, jak mówię, ważne, zwłaszcza dla mniejszych lotnisk, gdzie czasem latają tylko samoloty general aviation.
I jeszcze jedno: często pakiety ruchu lotniczego obejmują tylko jedną linię lotniczą (są oczywiście płatne dodatki, takie, jak Ultimate Traffic, które działają "globalnie"). Jeżeli więc zainstalujesz sobie pakiet LOT i skasujesz traffic030528.bgl to będziesz miał tylko samoloty LOTowskie.
No i już ostatnie: jeżeli tylko chcesz mieć samoloty innych linii lotniczych w ruchu AI a nie jest dla Ciebie szczególnie ważne, czy ci przewoźnicy latają akurat na te lotniska lub o tych godzinach, to możesz podmienić textury defaultowych samolotów innymi - np. Lufthansy, LOTu, Air France itd. To takie urozmaicenie dla mniej wymagających. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Tusha
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Gostyń

Post autor: Tusha »

Wcale nie trzeba kopiowac tego pliku. Jest w tym katalogu juz jego kopia. nazywa się traffic030528.oryginal Zeby wrócic do dawnego Ruchu AI wystarczy zmienic rozszerzenie na bgl
Awatar użytkownika
medmatthew
Cadet
Cadet

Na wszelki wypadek oczywiście nie skasowałem tego pliku, ale jedynie go skopiowałem w inne miejsce. Jednym słowem w FS nie mam już żadnego defaultowego samolotu (i bardzo się z tego cieszę bo wreszcie przybliżyłem się o kolejny krok ku realności - już nie muszę podziwiać nieistniejących i wiecznie tych samych somolotów defaultowego FS), natomiast pościągałem sobie pełno lini lotniczych ze strony www.projectai.com i wszystko działa jak należy bez żadnych konkretnych konfiguracji. Np na EPWA startują mi i lądują nie tylko samoloty LOTu ale praktycznie większość lini które ściągnąłem takie jak: Lufthansa, British Airways, Air France, KLM i wiele innych :) W każdym razie nie widzę sensu abym kiedykolwiek chciał sie cofnąć to defaultowego AI. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Ja mam tylko plik "traffic". Jeżeli to jest oryginał traffic030528.bgl to nie wiedziałem, dzięki za info.
Obrazek
ODPOWIEDZ