Mam nadzieję że nie było takiego tematu na forum...
Chciałem sobie uprzyjemnić latanie małym zabiegiem - umożliwić wszędzie zapalenie świateł w kokpicie o każdej porze. Taki drobiazg
Jedne dodatki taką opcję oferują, inne nie. I nie mogę dojść, na jakiej zasadzie to działa. Pewnie zasady są różne. Niektóre podmieniają bitmapę inne może rozwiązują to inaczej...
Posiadam PMDG 737NG 600/700. Po włączeniu oświetlenia kabiny w dzień, grafika kokpitu zmienia się na nocną. Z początku sądziłem, że są to niedoskonałości programu, ale po jakimś czasie doszedłem do innych wniosków. Ponieważ ten 737 jest programem dość skomplikowanym i złożonym, taka uproszczona grafika daje trochę zaoszczędzić na pamięci i obliczeniach procesora jak i pamięci ram. Jeśli się mylę, proszę o poprawkę.
Bus127 pisze:Wiem że może głupia uwaga: ale może jezeli będziemy wiedzieli jaki panel (jaki samolot)
to moze będzie wiadomo jak to działa.
Pozdrawiam
Rozumiem. ale chodziło mi o jakąś taką generalną zasadę (jeżeli istnieje). Nie tyle o sposób wyświetlania takich tekstur, bo do tego można łatwo dojść przeglądając tekstury. Ale raczej: "Co decyduje o tym, że o tej godzinie, oświetlenie ma być widoczne, a o tej nie". Chodzi mi raczej o oświetlenie panelu.