Wielkości samolotu a miejsce postojowe

Dział dla początkujących pilotów. Uwaga - przed zadaniem pytania sprawdź (SZUKAJ) czy dany temat nie był już poruszany.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Yogi_89
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Lublin

Wielkości samolotu a miejsce postojowe

Post autor: Yogi_89 »

Cześć.
Chciałbym się zapytać czy ktoś wie gdzie jest miejsce w konfiguracji samolotu które odpowiada za przydzielenie samolotu do danej wielkości miejsca postojowego?
Mam problem bo stworzyłem własny ruch AI w Warszawie a samoloty zarówno B767 jak i ERJ 145 parkują na miejscach o tej samej wielkości . Mam WArszawe wraz z nakładką T2 i oczywiście nowym afcadem.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Bo tak parkuja.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kuba Pa
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Kolbuszowa

Post autor: Kuba Pa »

To może ja sie wypowiem (mniej więcej chodzi o T2) Większy samolot nie stanie na mniejszym stanowisku ale mniejszy samolot na większym stanowisku stanie. Ja rozwiązałem ten problem zmieniając parking codes dla dużych samolotów w Locie wszystkie B767 zamiast "LOT" mają "LOT1" i oznaczenie w AFCAD stanowiska także ma takie oznaczenie. Popatrz na stanowiska PLF są dwa o oznaczeniu PLF1 i takie samo ma mają samoloty TU154M i tylko one tam stają a na mniejszych reszta. Ale to tylko rozwiązanie dla jednego lotniska chyba że pozmieniasz parking codes we wszystkich lotniskach do jakich latają te samoloty.
ODPOWIEDZ