Nowy Targ (EPNT) - komentarze
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Nowy Targ (EPNT) - komentarze
W tym temacie proszę zamieszczać komentarze/uwagi związane z tytułową scenerią (link do niej w temacie Polska w FS2004)- konraf
Jednym słowem: REWELACJA !!!!
Marek - wielkie dziękuję
Jednym słowem: REWELACJA !!!!
Marek - wielkie dziękuję
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez prabut, łącznie zmieniany 3 razy.
Sławek
Miałem okazje dostać tą scenerię trochę wcześniej i zdążyłem sobie sporo polatać. Sceneria jest świetna bardzo szczegółowa co lubię spójrzcie tylko na samochody, łodzie na zalewie Czorsztyńskim, Szpital, budynki na samym lotnisku a nawet płot z drewna pokryty odpowiednią teksturą, robi to wszystko niesamowite wrażenie już nie wspomnę o samych Tatrach takie latanie jest czymś niesamowitym lecisz na Giewont a tam pięknie wykonany krzyż lecisz do Morskiego Oka a tam schronisko.
Życze tylko tak udanych scenerii
Wielkie dzięki dla Marka i Bartka
PS. Gdybym tak umiał teksturować...
Życze tylko tak udanych scenerii
Wielkie dzięki dla Marka i Bartka
PS. Gdybym tak umiał teksturować...
-
Przemek Tabisz
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: EPWR
Juz wyszpachlowany i wylakierowany. Zastanawiamy sie tylko czy zalozyc opony zimowe, czy od traktora. Teraz nie wymigasz sie, gagatku! Remont bedzie Cie kosztowal skrzynke doskonalego "Piasta".Przemek Tabisz pisze:Ja się przyczepię tylko do jednej rzeczy: DALEJ NIE MA MOJEGO OPLA.
Autorzy wiedzą o co chodzi.
-
wojtasjj
BAJECZKA !!! Kocham Tatry (niestety te słowackie bardziej), a lotnisko w Nowym Targu uważam za mekkę lotów widokowych. Przyjemnie jest wystartować z tego lotniska, lecieć nad Zalewem Czorsztyńskim, Pieninami, Dunajcem, mając cały czas tak piękny widok na najwyższe góry w Polsce. Przygotowana przez Was sceneria jest jeszcze wersją beta. Jeśli jest to możliwe do zrealizowania, to prosiłbym, aby w kolejnej wersji znalazły się takie obiekty,
jak:
-zamek Czorsztyn
-zamek Niedzica
-zapora nad Dunajcem
-kolejka linowa na Kasprowy Wierch ( najtrudniejszy chyba obiekt do zrealizowania- mam jednak nadzieję, że nie niemożliwy)
- kolejka na Gubałówkę
Lecąc obok Tatr odczuwa się brak kilku schronisk po Słowackiej stronie ( Teryho chata, Sliezsky dom i inne) tym bardziej, jeśli chodzi się po górach. Najbardziej zaś brakuje całego kompleksu na Łomnicy ( obserwatorium astronomiczne, kolej gondolowa na szczyt, oraz jej stacja na samej górze). Wiem, że to dużo, ale efekt byłby moim zdaniem powalający. Może i nie jest to polska strona, ale Tatry to Tatry... Na koniec jeszcze raz gratuluję pomysłu i wspaniałego wykonania. Życzę zapału w pracy nad kolejną wersją projektu.
Barthez
jak:
-zamek Czorsztyn
-zamek Niedzica
-zapora nad Dunajcem
-kolejka linowa na Kasprowy Wierch ( najtrudniejszy chyba obiekt do zrealizowania- mam jednak nadzieję, że nie niemożliwy)
- kolejka na Gubałówkę
Lecąc obok Tatr odczuwa się brak kilku schronisk po Słowackiej stronie ( Teryho chata, Sliezsky dom i inne) tym bardziej, jeśli chodzi się po górach. Najbardziej zaś brakuje całego kompleksu na Łomnicy ( obserwatorium astronomiczne, kolej gondolowa na szczyt, oraz jej stacja na samej górze). Wiem, że to dużo, ale efekt byłby moim zdaniem powalający. Może i nie jest to polska strona, ale Tatry to Tatry... Na koniec jeszcze raz gratuluję pomysłu i wspaniałego wykonania. Życzę zapału w pracy nad kolejną wersją projektu.
Barthez
Kurcze, a mi się chyba coś pochrzaniło bo nie mam offline'owego ATC
ani na 122.900 (wg Fs-a), ani na 122.300 (z reala) tylko mi wali komunikatem :
No messages to transmit to anyone
Tak ma być w wersji beta ????
fs9: Gigabyte K8NS Ultra939; AMD64 3800+; GF6800GS256/256 (AGP) ;RAM-DualDDR400-2GB (2x512+2X512); nr GG 4431973
Dlatego to wersja beta, bo jeszcze nie wszystko jest gotowe. Problem jest nam znany.Cerata pisze:Kurcze, a mi się chyba coś pochrzaniło bo nie mam offline'owego ATC
-
Przemek Tabisz
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: EPWR
Witam
Sceneria wyglada niesamowicie...ale nie u mnie:(
Jakoś łyso wszedzie, brak autogenu - np domków wokół fabryki (wszystkie suwaki od grafiki na maxa w prawo).
U misia na screenach wygląda to o wiele lepiej
Myślałem, ze to przez mesh polski, wiec go odinstalowałem. Nie pomogło niestety.
Zalaczam screeny obrazujace sytuacje.
Pls o pomoc
PS Mam zainstalowaną scenerię OLB + wszystkie jej dodatki zamieszczone na stronie autora ale nie sądzę, że problem z tego wynika
Sceneria wyglada niesamowicie...ale nie u mnie:(
Jakoś łyso wszedzie, brak autogenu - np domków wokół fabryki (wszystkie suwaki od grafiki na maxa w prawo).
U misia na screenach wygląda to o wiele lepiej
Myślałem, ze to przez mesh polski, wiec go odinstalowałem. Nie pomogło niestety.
Zalaczam screeny obrazujace sytuacje.
Pls o pomoc
PS Mam zainstalowaną scenerię OLB + wszystkie jej dodatki zamieszczone na stronie autora ale nie sądzę, że problem z tego wynika
- Załączniki
-
- epnt.jpg (43.67 KiB) Przejrzano 15265 razy
-
- epnt2.jpg (35.07 KiB) Przejrzano 15265 razy
-
- epnt3.jpg (27.66 KiB) Przejrzano 15265 razy
Betonowe plyty wygladaly bardzo sztucznie, dlatego zrezygnowalismy z nich. Cierpliwosci...Antki tez beda: AI i stacjonarne, ale juz nie dla tego symulatora! Obaj zyjemy mozliwosciami, jakie dla designerow przyniesie FS X. Czekamy tylko na SDK, a wtedy EPNT nabierze nowego blasku.JAKUB pisze:Nie ukrywam, że to wspaniała sceneria. Nawet ten Nissan. Brakuje tylko naszego "Antka". A przynajmniej betonów parkingowych. Pomyślcie nad otwartym hangarem. Ogólnie to rewelacja. Z dużym opóźnieniem gratuluje i dziękuje.
Z dniem 21.10.2006 na EPNT zapanowała śnieżna zima.
Stad moje pytania:
- czy teksturki jesienne/wiosenne są w planach? ;
- czy można zrobić coś, by narazie ładowały się jeszcze teksturki letnie (póki co aura przypomina bardziej lato niż śnieżną zimę)(oczywiście nie chodzi mi, by zmienić datę w ustawieniach FSa).
Stad moje pytania:
- czy teksturki jesienne/wiosenne są w planach? ;
- czy można zrobić coś, by narazie ładowały się jeszcze teksturki letnie (póki co aura przypomina bardziej lato niż śnieżną zimę)(oczywiście nie chodzi mi, by zmienić datę w ustawieniach FSa).
fs9: Gigabyte K8NS Ultra939; AMD64 3800+; GF6800GS256/256 (AGP) ;RAM-DualDDR400-2GB (2x512+2X512); nr GG 4431973
Wszystko ok. Tylko znika mi szybowiec, gdy się do niego zbliżyć.
No i szkoda, że jest kolizja rzek z poland_czeck_waters., ale ten temat już był wałkowany.
(można jedynie usunąć ze scenerii Tatr plik podh_3.bgl, wtedy zostają rzeki te z poland_czeck, ale generalnie wygląda to o wiele brzydziej i mniej dokładnie).
No i szkoda, że jest kolizja rzek z poland_czeck_waters., ale ten temat już był wałkowany.
(można jedynie usunąć ze scenerii Tatr plik podh_3.bgl, wtedy zostają rzeki te z poland_czeck, ale generalnie wygląda to o wiele brzydziej i mniej dokładnie).