Problem: defaultowy King Air 350

Problemy techniczne (panele, dźwięki, malowania, itp.) związane z samolotami płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

lkasprzak

Problem: defaultowy King Air 350

Post autor: lkasprzak »

Mam problem z defaultowym King Airem 350. Mianowicie, przy kołowaniu, przy pchnięciu przepustnicy do przodu samolot przyspiesza do ponad 40 kts i co chwilę muszę hamować, ale jeśli zmniejszę przepustnicę to zwalnia i po jakimś czasie staje.
To tak jakby od razu wskakiwał np. na 2000 rpm, a pomijał np. 1500 rpm.

Ktoś wie jak temu zaradzić??
PS-HT1
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: PS-HT1 »

Tak poprostu ma deafultowy king air, zamiast ciaglego hamowania polecam dodawanie i odejmowanie "gazu" rozpedzisz sie do okolo 20 i zamykasz przepustnice zwolnisz do 10 i otwierasz ja ponownie...

Jesli jest jakies inne rozwiazanie to chetnie sam poznam.
Rosomak
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Piaseczno

Post autor: Rosomak »

Też ma mam problem z defaultowym King Air.
Chodzi o to że obroty silnika są cały czas na zielonym polu i jak tylko puszczę hamulec samolot zaczyna kołować i przyspieszać. O ile pamietam przed reinstalacja systemu i FSX wszystko było chyba ok . Czy ktoś się spotkał z taką przypadłościa.Ew. czy możecie sprawdzić jak jest u was .
Mikkeboss
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Szczecin

Post autor: Mikkeboss »

Wystarczy zainstalowac gaugesa od wypychania, tam jest tez opcja kolowanie. Wybierasz predkosc wlaczasz i pieknie ci jedzie :) .
need GG ? 1057798
SP-MES
PLC070
JeV
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: z vaccu

Post autor: JeV »

Mikkeboss pisze:Wystarczy zainstalowac gaugesa od wypychania, tam jest tez opcja kolowanie. Wybierasz predkosc wlaczasz i pieknie ci jedzie :) .
Na przyszłość pisząc o takich przyrządach podawaj od razu adresy do nich.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Turbopropy tak mają, że przyśpieszają nawet na jałowym ciągu.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Rosomak
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Piaseczno

Post autor: Rosomak »

Rozumiem że na jałowych obrotach.Ale ja myslę że jałowe obroty to są poniżej zielonej skali
a u mnie od razu włazi na zieloną skalę.Praktycznie nie mam jałowych obrotów
Dodam że joy jest skalibrowany .
JeV
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: z vaccu

Post autor: JeV »

Czy po wciśnięciu F1 przepustnica jest niżej niż kiedy jest ściągnięta do minimum na joysticku?
Ark
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: Ark »

Ten typ tak ma. U mnie też nagle przyspiesza do ponad 40-stki.
Czy ktoś z Was wie jak można sobie udoskonalić takiego defaultowego Air Kinga? Chodzi mi np. o overhead panel. zamiast niego mam rozmazaną plamę ze sterczącymi przełącznikami, których nie da się przestawić. FMC też jest plamą zamiast działającym urządzeniem.
Łukasz
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPGD

Post autor: Łukasz »

W defaultowych samolotach FMC Ci nie zadziała. Poszukaj tu gdzieś na forum bo był temat o możliwości zainstalowania darmowego FMC działającego w każdym(ponoć) samolocie.
Ark
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Poszukam. Dzięki.
Zastanawiam się co w takiej sytuacji jest lepsze. Poprawiać defoltowy samolot, czy może poszukać jakąś darmową wersję tego latadła, wyposażoną we wszystkie potrzebne instrumenty?
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

B350 ze wszystkimi działającymi instrumentami nie znajdziesz - najbardziej zbliżone do realnych są B200 Aeroworxu do FS2004 i dużo prostszy, lecz darmowy B300 od AFG, który może zadziałać w FSX. Możesz także do defaultowego wstawić VAS FMC lub nabyć zestaw przyrządów Integrated Simavionics - dzięki temu zyskasz FMC z możliwością aktualizacji bazy punktów nawigacyjnych.
Ark
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Pobrałem ostatnio model B200, chyba właśnie Aeroworxu. Spakowany rarem w dwóch plikach. Niestety coś się źle ściągnęło i nie chce się zainstalować. Sprawdzę tego B300 od AFG. Dzięki.

edit:
Pobrany B200, to raczej nie Aeroworx skoro piszesz, że ten drugi darmowy.
ODPOWIEDZ