MDA(H)
Moderator: RzEmYk
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Witam,
Zawsze wydawało mi się, że DA(H) wylicza się dodając pewną wartość ( zależnie od kategorii samolotu ) do OCA(H). No, ale patrząc na mapkę ILS/DME Rwy 33 EPWA i na EPWA minimums z pl-vacc.org to OCA(H) równa się DA(H).
W podejściach precyzyjnych DA(H) równa się OCA(H)? Tylko w nieprecyzyjnych do OCA(H) dodaje się pewną wartość otrzymując MDA(H)?
Pozdrawiam
Zawsze wydawało mi się, że DA(H) wylicza się dodając pewną wartość ( zależnie od kategorii samolotu ) do OCA(H). No, ale patrząc na mapkę ILS/DME Rwy 33 EPWA i na EPWA minimums z pl-vacc.org to OCA(H) równa się DA(H).
W podejściach precyzyjnych DA(H) równa się OCA(H)? Tylko w nieprecyzyjnych do OCA(H) dodaje się pewną wartość otrzymując MDA(H)?
Pozdrawiam
Marcin
Dodatko znalazłem taką wypowiedź na forum http://www.pprune.org/: "MDA/H, or DA/H, is calculated by your company/Jepessen etc etc, based on the published OCA/H. This can be flexible, as long as it's NOT below the OCA/H."Pogodny RzEmYk :lol: na forum.vatsim.pl pisze: W podejściu nieprecyzyjnym nie ma DA(H). Jest MDA(H) = OCA(H) + naddatek zależny od samolotu, kwalifikacji załogi, minimów kompanijnych, itp...