1.Mam pytanie: zainstalowalem wczoraj Ground environment 2006 oraz mesh pana Baptiste (darmowy) z avsim.com. I po zainstalowaniu obu dodatkow naraz Polska wyglada przecudnie, tekstury sa przecudne i mam pytanie dotyczace tego. To ze teraz Polska tak jak wyglada to jest wina meshu czy ground environment??
2.Czy to jest tak ze jest przypuscmy plik z texturami pol uprawnych i ten plik nie wystepuje przypuscmy tylko w usa tylko ten sam plik jest tez wykorzystywany np. w Polsce?? I jak zainstalowalem Ground Env... 2006 to jak zamienilem ten plik z teksturami pol uprawnych to te pola beda ladniejsze w polsce i w usa. Dobrze mysle??
Mesh czy environment
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
Nightly
Mesh czy environment
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Nightly, łącznie zmieniany 1 raz.
1. Tego i tego. Ground Enviro to tekstury, mesh to siatka wysokościowa, dzieki ktorej masz np. pagórki.
2. Jesli chodzi o to, o co myślę, ze chodzi, to tak. Wszytsko co w katalogu: FS/Texture odnosi sie do całego świata FS'a.
2. Jesli chodzi o to, o co myślę, ze chodzi, to tak. Wszytsko co w katalogu: FS/Texture odnosi sie do całego świata FS'a.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Jeśli interesują Cię darmowe tekstury ziemi, to zobacz: http://www.palander.szm.sk/ , sam ich używałem i o ile pamiętam były całkiem ładne 
Nightly, tutaj jest to wszystko (mesh, scenery, texture...) dość fajnie wyjaśnione (po angielsku). Mesh czyli rzeźba terenu jest oczywiście przypisany do miejsca, natomiast tekstury są uniwersalne dla różnych lokacji. Jest jeszcze coś - tzw. landclass odpowiadający za to gdzie jakie tekstury są wyświetlane (np. czy w danym miejscu jest pole czy las).