Wczoraj zrobiłem sobie lot z EPWA na EPGD. Plan ułożyłem na szybko jakiś swój. Przypadkowy SID, potem jakoś GRU, KRT. Problem był taki, że na KRT samolot wszedł w holding. Spoko, olałem to, wyszedłem, poleciałem dalej, zakręciłem, ustawiłem się na kursie pasa i wszystko ładnie i pięknie się samo wylądowało na autoland. To był taki szybki, przypadkowy lot, żeby tylko oswoić się z obsługą samolotu. Oczywiście wszystko offline.
Dziasiaj chciałem zrobić to bardziej profesjonalnie. AIRAC 0702, drukareczka, mapki, plan lotu z pl-vacc.
No to programowanie FMC. Pierwszy zonk... nie wiem, czy ja źle patrzę czy może jestem głupi po prostu, ale ja na charcie SIDa dla RWY29 widzę takie SIDy jak IDAKO, IBARA, TITAK, SIE... a w FMC tylko kilka DEDOL i MARA. Innych nie ma!!??
Wybrałem jakiegoś DEDOLA i jakoś poleciało, ale spokoju mi to nie daje.
Wybrałem jeszcze approach ILS29 (STARów nie ma) i mi dopidał kilka punktów GD(cośtam). Ale dziwna sprawa, ostatnim punktem w LEGS nie jest RWY29 tylko KRT trk i potem chyba jeszcze raz KRT (jakoś tak). No to po co mi one... skasowałem
No i takie krótkie pytanko... o co chodzi?