Budynki na pasie i drogach kolowania

Problemy techniczne związane ze sceneriami (lotniska, mesh, landclass, tekstury) płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

br10
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Budynki na pasie i drogach kolowania

Post autor: br10 »

Witam

Jak w temacie, po zainstalowaniu HECA budynki defaultowe pozostaly i wyświetlaja sie na standach i pasie. Czy one powinny zniknąć, czy może nowa sceneria sie przesunęła. Wie Ktoś jak roziązać ten problem ?
LKPR - nie wyświetlają się wszystkie linie żółte pokazujące drogi kołowania. Czy przyczyną może być zainstalowanie: Airport environment upgrade 7 (textury standów i dróg są różne, raz ciemno szare, raz widoczne są betonowe płyty).

Z góry dzięki. :roll:
Andrzej
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Następnym razem postaraj się podać odnośniki do scenerii, bo nie wiadomo, o którą Ci chodzi.
Musisz poczytać readme, w nim pewnie jest opisany sposób usuwania starej scenerii w przypadku HECA.
Podobnie z LKPR, do którego najprawdopodobniej jest patch dodający brakujące elementy.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

LKPR:
http://www.vacc-cz.org/index.php?sect=lkpr
FS2004 - LKPR scenery. Version 070123. Date 23 JAN 07 - nie ma z nią najmniejszych problemów.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
br10
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Dzięki za odpowiedzi, ale LKPR właśnie tę pobrałem. Czyli muszę mieć coś skopane w FS, dawno juz nie robiłem reinstalki i mam dużo śmieci ale jak pomyślę ile to roboty to ... :cry:
Andrzej
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

br10 pisze:Dzięki za odpowiedzi, ale LKPR właśnie tę pobrałem. Czyli muszę mieć coś skopane w FS, dawno juz nie robiłem reinstalki i mam dużo śmieci
Przypuszczam że wątpię, by to właśnie to było źródłem problemów, ale faktem jest, że przy dużej ilości addonów porządek to bardzo przydatna rzecz. ;)
Obrazek
br10
Light Planes Captain
Light Planes Captain

No i jednak. Nadpisałem pliki: Scenery/Eurw/Scenery i Texture (kiedyś coś tam wrzucałem - oczywiście na polecenie: "readme" przy instalacji xxx scenerii i to był problem. Nawet pokazywal sie komunikat przy odpalaniu FS. Teraz HECA jest , LKPR jest PIĘKNE ! z wszystkimi (malowaniami dróg i parkingów).

Jeszcze jedno pytanko:

Terminale w HECA i LHBP są, stare budynki zniknęły i ogólnie wszystko ok. , ale nie ma takiego ładnego malowania dróg i parkingów jak np. w LKPR (podejrzewam, że są to nadal defaultowe z FS (AFCAD). Jeśli Ktoś ma zainstalowane te scenerie to proszę o odpowiedź: Tak ma być ? Czy jeszcze szukać błędów ?
Andrzej
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Chłopie, wyzej proszono Cie o podawanie dokładnie o jakiej scenerii mowisz. Co za HECA i LHBP? Płatne czy jakies darmowe? Jesli płatne to jakie?
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
br10
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Oczywiście ,że darmowe, sorki za nieścisłość i bez nerw ...
"LHBP, Budapest (HUNGARY) to FS2004 /v2.24/" i
"Go Cairo 2007 V1 Scenery for FS2004"
Designed by :
Omar Al-Safi
omarsmak@yahoo.com
Andrzej
kazio30
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Post autor: kazio30 »

Co do tej ostatniej wersji LKPR niestety sa jeszcze problemy te same co poprzednio "OBJECT COLLISION" ale już chyba tylko w mniejszej ilości miejsc na płycie przy terminalu dokładnie jeszcze nie sprawdzałem ale juz tylko trafiłem na jedno takie miejsce moze w nastepnej wersji juz tych "czrnych punktów":) nie bedzie.
Core2DuoE6550 2,33 GHz
Asus P5K SE
DDR2 2GB dual Patriot
Geforce 8600 GTS Silent Asus
zasilacz Chieftec 650 W
ODPOWIEDZ