Znikający samolot ruchu AI

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Kuba Mędrzycki
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Znikający samolot ruchu AI

Post autor: Kuba Mędrzycki »

Wczoraj miałem dziwny przypadek - otóż, startowałem z lotniska w Wiedniu, bylem czwarty w kolejce do startu - przede mną był m.in.747 i coś tam, a tuż przede mną Learjet 45. I kiedy został przede mną już tylko on, nagle... zniknął! I od razu ja dostałem pozwolenie na start. :)
Zdarzyło Wam się coś podobnego?
Acha, leciałem offline.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Kuba Mędrzycki, łącznie zmieniany 1 raz.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

To pewnie jakiś błąd w planie lotu samolotu AI: może na lotnisku obecnym/docelowym(?) nie ma wolnych miejsc, bądź samolot ma zbyt duże opóźnienie w stosunku do zapisanej w flightplans.txt godziny startu i FS go usuwa.
Kuba Mędrzycki
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: Kuba Mędrzycki »

bądź samolot ma zbyt duże opóźnienie w stosunku do zapisanej w flightplans.txt godziny startu i FS go usuwa.

Myślę, że gdzies tu tkwi problem. Dzisiaj miałem podobną sytuację, tym razem na EPWA.
Zniknęły: KLM i FischerAir stojące tuż za mną. :))) Mi na szczęście udało się uniknąć unicestwienia. :P
A zniknięcie nastąpiło właśnie po dość długim oczekiwaniu na pozwolenie takeoffu. Zanim wpuścili mnie na 29(lądowało chyba z 5 samolotów w zasadzie jeden za drugim), minęło ok.10-12 minut:/
Awatar użytkownika
Bober
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: Bober »

Kuba Mędrzycki pisze:bądź samolot ma zbyt duże opóźnienie w stosunku do zapisanej w flightplans.txt godziny startu i FS go usuwa.

Myślę, że gdzies tu tkwi problem. /
W FSX jest przy długim oczekiwaniu to samo.Też zawaliłbym to na opóźnienie w stosunku do planu.Trzeba się przyzwyczaić ;)
bober
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
ODPOWIEDZ