Kłpoty z dash8-300
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Kłpoty z dash8-300
Zainstalowałem sobie profesjonalnie zrobiny samolot Dash 8-300 Frolova.Wszystko pięknie działa, silniki się uruchamiają i reagują na przepustnice na słuch słychać, że osiągają pełną moc ale nie widać tej mocy na wskażnikach. RPM dochodzi do połowy. Nie daje się nim wystartować bo prędkość dochodzi maksymalnie do 80 kts. Po przekroczeniu
pasa już na polu osiągnie 90 i lekko uniesie nos do góry.
Wszystko robię zgodnie z checklists.
Może ktoś z was ma ten samolot lub zna go i doradzi mi coś jak zwiększyć mu prędkość.
Próbowałem również w trybie slew. Przy pełnych obrotach spada na ziemię.
pasa już na polu osiągnie 90 i lekko uniesie nos do góry.
Wszystko robię zgodnie z checklists.
Może ktoś z was ma ten samolot lub zna go i doradzi mi coś jak zwiększyć mu prędkość.
Próbowałem również w trybie slew. Przy pełnych obrotach spada na ziemię.
Sławek
Domyslnie zmiane skoku smigła robi sie Crtl+F2 (zwiekszenie) i Ctrl+F3 (zmniejszenie)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
-
Ponury Kosiarz
Wielkie dzięki za zainteresowanie tym tematem. Wczoraj do póżna w nocy siedziałem nad tym panelem i i też doszedłem przypadkowo do tego jak mu dać pełną moc właśnie tą dzwignią.
Samolot jest dobry tylko trzeba go poznać, a jak nie ma żadnej dokumentacji to trzeba dochodzić do wszystkiego metodą prób i błędów.
Z tym sterem wysokości też chyba się coś znajdzie.
Samolot jest dobry tylko trzeba go poznać, a jak nie ma żadnej dokumentacji to trzeba dochodzić do wszystkiego metodą prób i błędów.
Z tym sterem wysokości też chyba się coś znajdzie.
Sławek