Do którego foldera trzeba wrzucić Flightplans?
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Do którego foldera trzeba wrzucić Flightplans?
Jak w temacie.
Jarek
FSX Gold Edition + Acceleration , PMDG 737-800 ngx , Maddog 2010
Win7 64-bit , Intel Core i7-3770K 3,50 Ghz, płyta Asus P8Z77, Radeon Asus 7870 2GB , pamięć RAM 16 GB , SSD
Win7 64-bit , Intel Core i7-3770K 3,50 Ghz, płyta Asus P8Z77, Radeon Asus 7870 2GB , pamięć RAM 16 GB , SSD
W Moje Dokumenty/Flight Simulator Files, są pliki FLT i PLN, czyli wystarczy tam dorzucić pliki txt z planami lotów i będzie cacy?
[ Add: 2004-03-22, 16:42 ]
Potrzebny plan lotu Olympic Airlines, więc jeśli znasz stronę to podaj linka
Jarek
Jeśli to FS04 to nie wiem jak jest, ale prawdopodobnie musisz wkleić zawartość ściągnietego pliku txt z planami lotów do planu lotów, a samolotów do samolotów. Skompilowac i dopiero masz to w symulatyorze. A przynajmniej tak jest w FS02.voulgaris pisze:W Moje Dokumenty/Flight Simulator Files, są pliki FLT i PLN, czyli wystarczy tam dorzucić pliki txt z planami lotów i będzie cacy?
Pewnie, gdybym wiedział, który plik w fs9 zawiera plany lotów, to prawdopodobnie bym sobie sam poradził. A tak, męczę się z zainstalowaniem VHHX ściągniętym z: http://www.simviation.com/fs2004scenery8.htmprawdopodobnie musisz wkleić zawartość ściągnietego pliku txt z planami lotów do planu lotów, a samolotów do samolotów. Skompilowac i dopiero masz to w symulatyorze. A przynajmniej tak jest w FS02
Folder TTools, gdzie i jak to wszystko zainstalować?
Jarek
-
Uhoo
Jezeli sie nie myle to ty poprostu chcesz dozucic sobie nowa scenerie!!!!!
A jak to zrobic????
Na ten temat bylo juz pisane na forum, no ale jeszcze raz.
Pliki TEXTURE wzucasz do folderka Addons Scenery\Texture<-------chyba tak to sie pisze
A pliczki z SCENERY tzn te (.bgl) do Addons Scenery\Scenery!!!
No i to chyba juz wszystko powinno dzialac
A jezeli chodzi o TTols to ja mam go poprostu w folderku tam gdzie jes FS
Ale pokrecilem jezeli cos nie tak to poprawcie
Pozdrawiam
A jak to zrobic????
Na ten temat bylo juz pisane na forum, no ale jeszcze raz.
Pliki TEXTURE wzucasz do folderka Addons Scenery\Texture<-------chyba tak to sie pisze
No i to chyba juz wszystko powinno dzialac
A jezeli chodzi o TTols to ja mam go poprostu w folderku tam gdzie jes FS
Ale pokrecilem jezeli cos nie tak to poprawcie
Pozdrawiam
Tak się zalatałem, że do tej pory nie wiem, gdzie i jak najlepiej zainstalować pliki txt. Flight Plans, pomimo, że instalowałem wielokrotnie scenerie itp. Konkretnie, to w folderze TTools znajduje się plik txt. j.n., nie wiem gdzie powinienem go wrzucić?
Kai Tak TTools Files
====================
Add the following lines to your TTools flightplans.txt file and recompile to get around 400 flights at Kai Tak
AC#1595,G-BRNP,1%,WEEK,IFR,0/11:06:55,0/21:59:04,260,F,2020,VHHX,0/23:04:17,1/09:56:26,250....
* http://www.flightsim.ukgo.com
Jarek
łoo matko ale tez cytat dałes
(wyciąłem jego wieksza czesc).
Trza było dac tylko linka do tego txt.
Dawno sie nie bawilem TTools ale z tego co tu pisza to trza dac te linie do pliku flightplans.txt (otrzymujesz go jesli dobrze pamietam bo dekompilacji) i potem ponownie skompilowac flightplans.txt.
W TTools 2.02 jest piekne readme. Pokazuja krok po kroku co i jak robic. To juz program pod windowsa....ma wbudowany kompilator i dekompilator, nic nie trzeba w dosie grzebac jak za dawnych czasów. Wskazujesz pli bgl z traffic (w FS2004 jest tylko jeden taki plik), dajesz dekompilacje. Otzrymujesz 3 pliki, w tym flightplans.txt. Do niego dodajesz to co cytowales. Zapisujesz. Zaznaczas w TTools te trzy pliki i daje kompilacje.
Trza było dac tylko linka do tego txt.
Dawno sie nie bawilem TTools ale z tego co tu pisza to trza dac te linie do pliku flightplans.txt (otrzymujesz go jesli dobrze pamietam bo dekompilacji) i potem ponownie skompilowac flightplans.txt.
W TTools 2.02 jest piekne readme. Pokazuja krok po kroku co i jak robic. To juz program pod windowsa....ma wbudowany kompilator i dekompilator, nic nie trzeba w dosie grzebac jak za dawnych czasów. Wskazujesz pli bgl z traffic (w FS2004 jest tylko jeden taki plik), dajesz dekompilacje. Otzrymujesz 3 pliki, w tym flightplans.txt. Do niego dodajesz to co cytowales. Zapisujesz. Zaznaczas w TTools te trzy pliki i daje kompilacje.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Tak, spodziewałem się takiej reakcji - dzięki za pociachanie go
Mam zainstalowany AI Package by Danny v5, nie chciałem przypadkiem w nim namieszać.
Teraz dopiero wpadłem na pomysł, żeby ów flightplans najpierw zapisać w pliku ini TTools'a. Wreszcie go widzę w lewej części okna i teraz mam już co compilować.
Mam zainstalowany AI Package by Danny v5, nie chciałem przypadkiem w nim namieszać.
Teraz dopiero wpadłem na pomysł, żeby ów flightplans najpierw zapisać w pliku ini TTools'a. Wreszcie go widzę w lewej części okna i teraz mam już co compilować.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez voulgaris, łącznie zmieniany 1 raz.
Jarek
W lewej czesci okna powinny byc same pliki .txt a nie .ini.
Poza tym ten oryginalny plik z traffic (bgl) mozesz sobie skopiowac gdzies...w razie czego zamienisz pliki i wszystko wróci do starego stanu.
Poza tym ten oryginalny plik z traffic (bgl) mozesz sobie skopiowac gdzies...w razie czego zamienisz pliki i wszystko wróci do starego stanu.
Bartek
Ale zaraz zaraz....
Masz w lewym oknie tylko plik flightplans.txt? Czy dekompilowales wczesniej plik np. traffic030528.bgl (cyferki sa od daty utworzenia pliku)?
Z tego co piszesz wnioskuje, ze masz jakis (nie pochodzacy z FS'a) pliczek flightplans.txt i chcesz go dac (skompilowac) bezposrednio to bgl'a FS'owego?
Jesli tak to zle robisz...bo w ten sposób w traffic dostaniesz tylko te loty, ktore sa w tym flightplans.txt. Powinienes najpierw zdekompilowac w/w bgl z FS'a. On przerzuci wszystkie loty do pliku flightplans.txt; w lewym oknie bedziesz mial 3 pliki (i dopiero do tego pliku - wyciągnietego z FS'a, mozesz dodac te dodtakowe lotu z Hong-Kong).
Masz w lewym oknie tylko plik flightplans.txt? Czy dekompilowales wczesniej plik np. traffic030528.bgl (cyferki sa od daty utworzenia pliku)?
Z tego co piszesz wnioskuje, ze masz jakis (nie pochodzacy z FS'a) pliczek flightplans.txt i chcesz go dac (skompilowac) bezposrednio to bgl'a FS'owego?
Jesli tak to zle robisz...bo w ten sposób w traffic dostaniesz tylko te loty, ktore sa w tym flightplans.txt. Powinienes najpierw zdekompilowac w/w bgl z FS'a. On przerzuci wszystkie loty do pliku flightplans.txt; w lewym oknie bedziesz mial 3 pliki (i dopiero do tego pliku - wyciągnietego z FS'a, mozesz dodac te dodtakowe lotu z Hong-Kong).
Bartek
Zmieniłem nazwę oryginalnego pliku TTools.txt, który znalazłem w folderze TTools scenerii VHHXv1.zip, na FlightPlans.txt. Potem w TTools.ini zapisałem ten FlightPlans.txt, po czym pojawił mi się w lewej części okna TTools. Zaznaczyłem Traffic.bgl w prawym oknie programu i poddałem decompilacji. Po 3, 4 min. w lewym oknie pokazały się dodatkowo Aircraft.txt i Airports.txt.
W takim razie nadal nie wiem, czy dobrze, że zmieniłem nazwę pliku z TTools.txt na FlightPlans.txt, i czy prawidłowo wstawiłem go do TTools.exe?
W takim razie nadal nie wiem, czy dobrze, że zmieniłem nazwę pliku z TTools.txt na FlightPlans.txt, i czy prawidłowo wstawiłem go do TTools.exe?
Jarek
Zle zrobiles.
Jeszcze raz:
1. Nie wiem co to za pliczek TTools.txt ze scenerii. Zakładam, ze jest to wlasnie plik z planami lotów...o wygladzie takim, jak podałes we wczesniejszym poscie.
2. Odpalasz TTools, w prawym oknie powinnien automatycznie (na podstawie wykrytej sciezki do FS2002/2004) pojawic sie plik .bgl (traffic.bgl w FS2002 lub np. traffic030528.bgl w FS2004).
3. Dajesz na dekompilacje. Tworza sie 3 pliki...w tym wlasnie flightplans.txt. Do tego pliku zapisujesz/dodajesz to co kazą z pliku z danymi o planach lotu (z pliku, o ktorym mowa w pkt. 1
4. Po dodaniu wpisów zapisujesz pliczek flightplans.txt.
5. W TTools zaznaczasz wszytskie 3 pliki z lewego okna i dajesz na kompiluj.
W TTools.ini nie nie zapisujesz recznie. Tam sie wpisy same uzupelnią po dekompilacji.
Przeczytaj dokładnie domumentacje do TTools 2.02 (głownie punkty 13 i 14).
Jeszcze raz:
1. Nie wiem co to za pliczek TTools.txt ze scenerii. Zakładam, ze jest to wlasnie plik z planami lotów...o wygladzie takim, jak podałes we wczesniejszym poscie.
2. Odpalasz TTools, w prawym oknie powinnien automatycznie (na podstawie wykrytej sciezki do FS2002/2004) pojawic sie plik .bgl (traffic.bgl w FS2002 lub np. traffic030528.bgl w FS2004).
3. Dajesz na dekompilacje. Tworza sie 3 pliki...w tym wlasnie flightplans.txt. Do tego pliku zapisujesz/dodajesz to co kazą z pliku z danymi o planach lotu (z pliku, o ktorym mowa w pkt. 1
4. Po dodaniu wpisów zapisujesz pliczek flightplans.txt.
5. W TTools zaznaczasz wszytskie 3 pliki z lewego okna i dajesz na kompiluj.
W TTools.ini nie nie zapisujesz recznie. Tam sie wpisy same uzupelnią po dekompilacji.
Przeczytaj dokładnie domumentacje do TTools 2.02 (głownie punkty 13 i 14).
Bartek
U mnie w prawym oknie są dwa pliki: traffic.bgl i traffic030528.bgl2. Odpalasz TTools, w prawym oknie powinnien automatycznie (na podstawie wykrytej sciezki do FS2002/2004) pojawic sie plik .bgl (traffic.bgl w FS2002 lub np. traffic030528.bgl w FS2004).
Więc, który powinienem wybrać??
Jarek
A masz zamontowany FS2002 i FS2004? Traffic.bgl jest od FS2002. Jesli cała operacja ma dotyczyc FS2004 to wybierz plik traffic030528.bgl
Bartek
Tak zauwazyłem ze masz FS2004 ale obecnosc tego pliku traffic.bgl mnie zmyliła.
Nie mam pod reką kompa z FS2004, zeby sprawdzic, czy oba te .bgl są domyslnie w FS2004...jednak w przypadku FS2004 modyfikacjom poddac nalezy plik traffic030528.bgl.
Poza tym....podziwiam, ze chce tak Ci sie walczyc z tym. Masz pakiet Dannego i jeszcze masz za mały ruch? Zebys zaraz nie zaczał załowac tego AI jak komp zacznie Ci sie dławic
Nie mam pod reką kompa z FS2004, zeby sprawdzic, czy oba te .bgl są domyslnie w FS2004...jednak w przypadku FS2004 modyfikacjom poddac nalezy plik traffic030528.bgl.
Poza tym....podziwiam, ze chce tak Ci sie walczyc z tym. Masz pakiet Dannego i jeszcze masz za mały ruch? Zebys zaraz nie zaczał załowac tego AI jak komp zacznie Ci sie dławic
Bartek
No okvoulgaris pisze:Akurat nad Chinami jest wyjątkowo mały ruch
Pozdrawiam
Bartek