ATR 72 problem z gauges

Problemy techniczne (panele, dźwięki, malowania, itp.) związane z samolotami płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Maciej1988
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Bydgoszcz

ATR 72 problem z gauges

Post autor: Maciej1988 »

Witam serdecznie

Mam model ATR 72 autorstwa Francisco Sánchez-Castańer'a, jednak jest mały problem z panelem i vc a dokładniej z gaugesami. Otoz wszystkie wskazniki zegarow sa nie na swoim miejscu. Niewiem czy tylko ja mam z tym problem, nic dodatkowo do niego nie sciagałem cały model pobrałem z tąd http://library.avsim.net/esearch.php?Ca ... DLID=18085.
Dziękuje i licze na pomocną dłoń :)

Pozdrawiam
Latać każdy może troche lepiej lub troche gorzej
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

A czytałeś opis samolotu i kategorię w jakiej jest? FS2002.
Tu masz wersje do FS2004:
http://files.fsnordic.net/?download=1820
linka skopiuj do przeglądarki.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Maciej1988
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Bydgoszcz

Post autor: Maciej1988 »

Witam

Dzięki konraf, wszystko juz na swoim miejscu :) Jedno jeszcze mnie ciekawi, czemu w trakcie lotu zaczynają migać niektóre tekstury ?

Pozdrawiam.
Latać każdy może troche lepiej lub troche gorzej
Janusz Rejdak

Post autor: Janusz Rejdak »

Witam! Nie chcę zakładać nowego wątku dot. ATR. (A tak na marginesie to łatwiej byłoby szukać porad dotyczących samolotów gdyby, tematy zaczynały się od typu samolotu.)
Mam pytanie: czy jest jakiś sposób aby ATR w czasie postoju z uruchomionymi silnikami nie przyspieszał? Podobnie jest w czasie kołowania, rozpędza się i cały czas trzeba go wyhamowywać? Doczytałem się na forum o możliwościowi modyfikacji pliku "air" - czy tu jest może tego przyczyna, ale gdzie?
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Taka jest specyfika turbopropów. Używaj hamulców, do kołowania zredukuj torque za pomocą condition levers, popchnij trochę przepustnice a gdy ruszysz możesz z powrotem przyciągnąć je do siebie.
ODPOWIEDZ