[FS9] Samdim AN-24

Problemy techniczne (panele, dźwięki, malowania, itp.) związane z samolotami płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Marcin77
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Głusk

[FS9] Samdim AN-24

Post autor: Marcin77 »

Może orientuje się ktoś z Was, jak włączyć awionikę w samdim'owskim AN-24? Robię wszytsko wg wskazówek na stronie http://www.exinv.vatsim.net.pl/academy/ a jednak gdy chcę się skontaktowac z offline ATC - radio nie działa.
Awatar użytkownika
some1
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Pruszków

Post autor: some1 »

Strzelam:

Te dwa małe przełączniki na panelach radia tuż pod skalą częstotliwości na lewo od pokrętła muszą być włączone jak na obrazku:
KLIK
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez some1, łącznie zmieniany 1 raz.
Marcin77
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Głusk

Post autor: Marcin77 »

some1 pisze:Strzelam:

Te dwa małe przełączniki na panelach radia tuż pod skalą częstotliwości na lewo od pokrętła muszą być włączone jak na obrazku:
KLIK
Niestety nie to.
To są włączniki samego radia, bez włączonej awioniki są bezużyteczne. Wg manuala jest na panelu "elektryczno-silnikowym" (shift+1) przycisk włączający awionikę, ale on nic nie robi. Widzę dwie drogi na zaradzenie temu - zmodyfikować panel lub przypisać do jakiejś kombinacji klawiszy funkcję "avionics master ON" (lub jakoś tak)....
Awatar użytkownika
some1
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Pruszków

Post autor: some1 »

Faktycznie teraz sprawdziłem i na panelu nigdzie nie ma włącznika defaultowej FS'owej awioniki, do której są wpięte radia.
Przypisz sobie włączanie awioniki i będzie po sprawie, sam tak mam, bo to nie jedyny samolot z tym problemem.
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Domyślnie to było Shift+M.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
ODPOWIEDZ