Foto Germany PORAŻAJĄCE
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Foto Germany PORAŻAJĄCE
Nowa jakość .Oglądasz na własne ryzyko
Jeżeli całe Niemcy będą takiej jakości to ja chyba lepiej poznam kraj sąsiadów niż własny.
Nic tylko kupić mapę i zwiedzać.
Ech ! dałbym chyba z 500 zł za taką Polskę. 1m/pixel .8 milionów obiektów .
Jeżeli całe Niemcy będą takiej jakości to ja chyba lepiej poznam kraj sąsiadów niż własny.
Nic tylko kupić mapę i zwiedzać.
Ech ! dałbym chyba z 500 zł za taką Polskę. 1m/pixel .8 milionów obiektów .
Może zacznij robić samoloty zamiast scenerii. Taniej wychodzi...
Chociaż z drugiej strony czy producentom samolotów nie trzeba przypadkiem opłacić licencji (w końcu w samochodówkach trzeba jak chce się umieścić w grze takiego na przykład Ferrari albo Porsche)
Niestety, na zachodzie taka sceneria Polski wzbudziłaby mniej więcej takie zainsteresowanie co u nas sceneria Mongolii.
Niestety, na zachodzie taka sceneria Polski wzbudziłaby mniej więcej takie zainsteresowanie co u nas sceneria Mongolii.
Wlasnie przeczytalem opis sceneri na forum aerosoftu. Nie ma sie czym podniecac. Do instalacji zachodniej czesci Niemiec potrzeba 50 GB (!) na dysku, a dla calego kraju przewidziane jest 250 GB! Sceneria zawiera tylko letnie tekstury, nie ma takze nocnych. Z opisu wynika, ze jesli ktos nastawia sie na fotoscenerie, dla samego FSX trzeba bedzie przeznaczyc osobny HDD 300 GB.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Co w tym dziwnego? W końcu duży teren pokryty teksturami dobrej rozdzielczości musi swoje ważyć. Za parę lat ten rozmiar pewnie nie będzie robił specjalnego wrażenia...Wlasnie przeczytalem opis sceneri na forum aerosoftu. Nie ma sie czym podniecac. Do instalacji zachodniej czesci Niemiec potrzeba 50 GB (!) na dysku, a dla calego kraju przewidziane jest 250 GB! Sceneria zawiera tylko letnie tekstury, nie ma takze nocnych. Z opisu wynika, ze jesli ktos nastawia sie na fotoscenerie, dla samego FSX trzeba bedzie przeznaczyc osobny HDD 300 GB.
Myślisz, że Aerosoft wydałby produkt bez badania rynku? Pożyjemy, zobaczymy, ale sądzę, że ukażą sie kolejne części.Wątpie żeby ktoś kupił ten dodatek bo patrząc ile on zajmuje cena będzie pewnie taka sama.
To jest photo wiec o fps nie musisz sie martwic.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Jestes w bledzie, Krzysiek. Porownaj zdjecia np. Pucka w Google i Zumi.pl, a zobaczsz wielka roznice w nasyceniu barw i ostrosci.Rosomak pisze:Ja tam jestem laikiem w tym temacie ,ale wydaje mi się , że wszystko jedno z jakiego satelity są zdjęcia (wiem że google to nie nazwa satelity) ważne żeby miały dobrą rozdzielczość i były bez chmurek
Możecie mówić co chcecie ale brakuje mi tu porządnego i bardziej realistycznego autogenu , no i bez nocnych tekstur to całkowita strata pieniędzy.
A wracając do jakości, wydaje mi się, że nałożenie jednego filtra z adobe photoshop wyostrzyło by te (pastelowe kolory) i poprawiło by jakość
PS: Jak by się pojawiła taka sceneria VFR Polski nie zastanawiał bym się ani chwili
.
A wracając do jakości, wydaje mi się, że nałożenie jednego filtra z adobe photoshop wyostrzyło by te (pastelowe kolory) i poprawiło by jakość
PS: Jak by się pojawiła taka sceneria VFR Polski nie zastanawiał bym się ani chwili

http://www.forum.vatsim.pl/viewtopic.php?t=26790
Da się latać VFR bez FSXa? Da się...
Da się marudzić na forum, że się nie da? Da się!
Da się latać VFR bez FSXa? Da się...
Da się marudzić na forum, że się nie da? Da się!
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
-
Przemek Tabisz
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: EPWR
Kolo obserwuję Cię od kilku dni.
Nic nie robisz wkur..... zasz ludzi.
Sam weź się za robienie scenerii to pogadamy.
Dla Konrada ban dla gościa na miesiąc lub więcej za sianie fermentu.
Żeby nie było niejasności, to nie było skierowane do Rzemyka
Ostatnio zmieniony pn 04 lut, 2008 20:29 przez Przemek Tabisz, łącznie zmieniany 1 raz.
A do kogo? Bo nie zauważyłem tu żadnego posta siejącego ferment.Przemek Tabisz pisze:Kolo obserwuję Cię od kilku dni.

McDonnell Douglas DC-10-30F Federal Express FDX472
Chodziło o kolegę Galimexa. Przemek razem z Rzemykiem wysłali o tej samej porze posta i Przemka wyszedł niżej, natomiast był skierowany do Galimexa (według JeVa)ajwaj pisze:A do kogo? Bo nie zauważyłem tu żadnego posta siejącego ferment.Przemek Tabisz pisze:Kolo obserwuję Cię od kilku dni.
-
Przemek Tabisz
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: EPWR
To jeżeli możesz przeglądnij forum, szczególnie posty o VFR. Robienie scenerii, VFR Polen itp.ajwaj pisze:A do kogo? Bo nie zauważyłem tu żadnego posta siejącego ferment.
Przemek Tabisz pisze:Kolo obserwuję Cię od kilku dni.
Na 1000% nie do Rzemyka, bo mimo, że pokasował mi kilka postów tu i tam, dalej cenię Jego wiedzę i szanuję jako osobę ( może włączy mi TAM dostęp do HydeParku ?
Mam pytanie w związku z tym postem. Co się dzieje kiedy sceneria dodatkowa ma tylko letnie textury? Brak zimowych i nocnych. Jak na to reaguje FS9? Zimą są prezentowane letnie tekstury z płatnej scenerii, czy aplikacja powraca do prezentowania zimy defaultowymi texturami? Co się zaś dzieje nocą? Pytam, ponieważ rozważam kupno scenerii VFR Pirenejów i Alp oraz Cote d'Azur grupy France VFR. Screeny wyglądają niezwykle pięknie, ale w opisie każdego produktu informują, że oferują tylko textury lato-dzień...D. Design pisze:Brak nocnych i zimowych tekstur jest dla mnie bardzo sporą wadą. Zwłaszcza, że sporo ludzi lata online wieczorami.
-
PZL Belfegor
- Moderator

-
PZL Belfegor
- Moderator

Niestety, coś za coś. Dodanie zimowych tekstur zwiększyło by o 50% rozmiar dodatku. Ze scenerii o wielkich rozmiarach do FSX tylko Switzerland Professional ma sezonówki. W sceneriach FS2004 nasz VFR Poland NW miał tak samo. Pomimo posiadania tekstur o rozdziałce 5m/pix, całość zajmowała 10GB na dysku. Jeżeli Simdesign by wydał to powiedzmy do FSX z rozdziałką 1m/pix, to taki potworek zająłby ok. 40GB 
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
Łukasz Kubacki
-
PZL Belfegor
- Moderator

Pojawiła się i czwarta część - East.
Trzeba przyznać, że robi wrażenie.
Trzeba przyznać, że robi wrażenie.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Witam
Odświeżę temat. Mam rozumieć że każda z wydanych części pod FSX nie posiada nocnych tekstur oraz sezonów?
Interesuje mnie region North, Chociażby na granice z Polską. Jednak jeśli nie posiada wymienionych elementów to chyba odpuszczę
Może by się dało zainstalować chociaż same obiekty...(głupie pytanie laika)
I pytanie. Jak ten dodatek ma się do UTX ?
PS. Dodatek wymaga 15 giga na HDD a nie 50 jak wyczytałem.
pozdrawiam
Odświeżę temat. Mam rozumieć że każda z wydanych części pod FSX nie posiada nocnych tekstur oraz sezonów?
Interesuje mnie region North, Chociażby na granice z Polską. Jednak jeśli nie posiada wymienionych elementów to chyba odpuszczę
I pytanie. Jak ten dodatek ma się do UTX ?
PS. Dodatek wymaga 15 giga na HDD a nie 50 jak wyczytałem.
pozdrawiam