Które pliki effects odpowiadają za oświetlenie pasa?

Problemy techniczne związane ze sceneriami (lotniska, mesh, landclass, tekstury) płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
Kuba Pa
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Kolbuszowa

Które pliki effects odpowiadają za oświetlenie pasa?

Post autor: Kuba Pa »

Witam
Pytanie jak w temacie. Aktualnie zajmuje sie tworzeniem scenerii i wreszcie zabrałem sie za oświetlenie pasa. Oczywiście korzystam z Gmaxa i efektów z FS, ale jakoś nie mogę dojść które efekty odpowiadają za oświetlenie pasa i czy w ogóle one znajdują sie w folderze Effects. Oprócz tego mam problem z kopiowaniem obiektów z przypisanym efektem niby wszystko jest w porządku, jest odpowiedni wpis, a jednak w FS widoczny jest tylko efekt z pierwszego obiektu reszta niestety nie.
Gdyby ktoś sie orientował to prosze o pomoc
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Błąd kopiowania faktycznie występuje, potwierdzam. Ale po którymś razie wszystko mi się poprawnie skopiowało.
O które konkretnie efekty oświetlenia pasa Ci chodzi? Każde światełko W INNYM KOLORZE to inny efekt. Piotr Pajor robił światła podejścia za pomocą effects. W folderze Effects jest kilka efektów, które odpowiadają za poszczególne światła.
Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
Kuba Pa
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Chodzi mi oczywiście o cała grupę efektów odpowiedzialnych za oświetlenie pasa, sa efekty nav, beacon... ale świateł typu runway albo approch nie widziałem. Gdy przypisze do świateł podejścia efekt nav to jest on widoczny z niewielkiej odległości, ale do tych świateł pasuje efekt jaki uzyskuje się za pomocą AFCAD, chyba że można regulować jasność świecenia takiego punktu.
Awatar użytkownika
Kuba Pa
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Odświeżam temat, bo nadal mam problem z efektami. Tym razem wiem jaki efekt przypisać i po wyeksportowaniu jest widoczny ale za jednym razem mogę wyeksportować tylko jeden efek, bo reszta znajdujących się w tym samym bgl’u jest nie widoczna, czy to tylko u mnie taki błąd? i jak można by to rozwiązać?
I jeszcze jedno jak coś wyeksportuje za pomocą SDK2004 to znika jak kamera nie jest ustawiona w miejsce centralne scenerii, jest to trochę denerwujące przy dużych powierzchniowo obiektach, czy jest na to jakiś sposób?
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Znika przy ilości większej niż 1, bo nazwę do tych wszystkich efektów przypisałeś taką samą - wówczas pokazuje albo jeden z nich ale wcale. ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ