Witam
Pytanie jak w temacie. Aktualnie zajmuje sie tworzeniem scenerii i wreszcie zabrałem sie za oświetlenie pasa. Oczywiście korzystam z Gmaxa i efektów z FS, ale jakoś nie mogę dojść które efekty odpowiadają za oświetlenie pasa i czy w ogóle one znajdują sie w folderze Effects. Oprócz tego mam problem z kopiowaniem obiektów z przypisanym efektem niby wszystko jest w porządku, jest odpowiedni wpis, a jednak w FS widoczny jest tylko efekt z pierwszego obiektu reszta niestety nie.
Gdyby ktoś sie orientował to prosze o pomoc
Które pliki effects odpowiadają za oświetlenie pasa?
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Błąd kopiowania faktycznie występuje, potwierdzam. Ale po którymś razie wszystko mi się poprawnie skopiowało.
O które konkretnie efekty oświetlenia pasa Ci chodzi? Każde światełko W INNYM KOLORZE to inny efekt. Piotr Pajor robił światła podejścia za pomocą effects. W folderze Effects jest kilka efektów, które odpowiadają za poszczególne światła.
Pozdrawiam
O które konkretnie efekty oświetlenia pasa Ci chodzi? Każde światełko W INNYM KOLORZE to inny efekt. Piotr Pajor robił światła podejścia za pomocą effects. W folderze Effects jest kilka efektów, które odpowiadają za poszczególne światła.
Pozdrawiam
Chodzi mi oczywiście o cała grupę efektów odpowiedzialnych za oświetlenie pasa, sa efekty nav, beacon... ale świateł typu runway albo approch nie widziałem. Gdy przypisze do świateł podejścia efekt nav to jest on widoczny z niewielkiej odległości, ale do tych świateł pasuje efekt jaki uzyskuje się za pomocą AFCAD, chyba że można regulować jasność świecenia takiego punktu.
Odświeżam temat, bo nadal mam problem z efektami. Tym razem wiem jaki efekt przypisać i po wyeksportowaniu jest widoczny ale za jednym razem mogę wyeksportować tylko jeden efek, bo reszta znajdujących się w tym samym bgl’u jest nie widoczna, czy to tylko u mnie taki błąd? i jak można by to rozwiązać?
I jeszcze jedno jak coś wyeksportuje za pomocą SDK2004 to znika jak kamera nie jest ustawiona w miejsce centralne scenerii, jest to trochę denerwujące przy dużych powierzchniowo obiektach, czy jest na to jakiś sposób?
I jeszcze jedno jak coś wyeksportuje za pomocą SDK2004 to znika jak kamera nie jest ustawiona w miejsce centralne scenerii, jest to trochę denerwujące przy dużych powierzchniowo obiektach, czy jest na to jakiś sposób?