Witam,
Chciałbym podzielić się z kolegami informacją, iż projekt Home Cockpit ATR72 rozpoczął się wczoraj.
Będzie w całości wykonany przeze mnie, poza małymi wyjątkami.
Plan jest bardzo wywarzony:
► do 2008 - napisanie programu pod Windows z panelem:
▪ obsługa wszystkich podstawowych przełączników
▪ autopilot
▪ obsługa klawiszy FMC
▪ wyswietlacze dla NAV (VOR, ADC), RADIO FREQ, SQUWAK, Temp, Fuel Qty etc...
► 3Q 2008 - wykonanie częsci H/W łacznie z S/W do ATmega (mikroprocesor)
► 2Q 2009 - wykonanie obudowy, przepustnica (chyba będzie kupiona - mechanik ze mnie nienajlepszy).
Kiedy program pod Windows będzie działał bez zarzutów (obsługa oczywiście za pomocą FSUIPC), to zrobienie H/W będzie już formalnością - komunikacja z moim programem przez RS232 lub USB (decyzja zapadnie w tym roku).
Trzymajcie kciuki, gdyż planuję zrobić kompletną dokumentację i udostępnić jako Freeware. Zapału mam 2x więcej niż wolnego czasu, ale cóż każda pasja porywa - w tym przypadku w przestworza...
ps. Pierwszy sukces - połączyłem się z FS9 i potrafię np. zmieniać sobie światła TAXI - czyli teraz już tylko z górki.
Pozdrawiam - Krzysiek.
::: ATR72 - Home Cockpit
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Re: ::: ATR72 - Home Cockpit
Ja trzymam,myślę ze reszta tezbudyniek pisze:
Trzymajcie kciuki,
Oczywiście mile widziane fotki.
Część H/W planuję na przyszły rok... ale screenshot'y z panela mojego programu na pewno wyślę w przyszłym miesiącu.D. Design pisze:...i czekać na fotki, gdy będzie już się coś działo pod kątem hardware.
Pozdrawiam serdecznie
Hmmm, nie znam kolegi Michała, ale chętnie dowiedziałbym się więcej o jego projekcie. Jakieś namiary?tidit pisze:Robisz ten projekt m.in. z Michałem B.?
Pozdrawiam,
Krzysiek