Trymowanie podczas lotu śmigłowcem (Bell 206)

Problemy techniczne (panele, dźwięki, malowania, itp.) związane z samolotami płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

asmus1

Trymowanie podczas lotu śmigłowcem (Bell 206)

Post autor: asmus1 »

Czy ktoś wie czy da się wytrymować lot śmigłowca?
Jak przełączam się na samolot, nie ma problemów, a śmigłowcem muszę cały czas trzymać wychylony drązek co jest męczące podczas długich lotów.
Awatar użytkownika
Wolf
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EGSS

Post autor: Wolf »

niestety nie da sie tego wykonac :(
jedyne co pozostaje to te stare joye co maja takie male "trymerki" po bokach tego mozna uzyc, ale niestety dzisiejsze joye pod USB juz tego niemaja
Pozdrawiam
Łukasz
lechende
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Kraków

Post autor: lechende »

Obrazek
misio1958

Post autor: misio1958 »

To roznica pomiedzy samolotem i smiglowcem. Pilot samolotu moze pozwolic sobie na relaks i rozgladanie po okolicy, pilot smiglowca musi byc caly czas skupiony. Cos za cos.
Lotny

Post autor: Lotny »

hmmmm o autopilotach w śmigłowcach to cos mi sie o uszy też obiło, taka AS335 Puma (francuski śmiglak) ma czynny układ sterowania, i do tego wystarczy że pilot oderwie ręke od sterów i maszyny utrzymuje ostatnie zapamiętane położenie Yoja- takie coś widziałem w programie Lotnicze Szlaki na Discovery
SP-LOB

Post autor: SP-LOB »

Z tego co wiem to np. mi-8 ma AP
JeV
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: z vaccu

Post autor: JeV »

Kiedy mialem okazje byc w mi-8 i rozmawiac z pilotami, to na pytanie czy jest a/p powiedzieli ze wszystko co maja to wlasnie trymery ;)
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Mały poradnik na temat latania smiglowcem w FS

http://www.fsstation.com/tutorials/helicopter.html
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
Piotrek S
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPWA/EPBC

Post autor: Piotrek S »

Mi-8 ma autopilota, ale jak on działa to juz moze być zupełnie inna rzecz. Prawdę mówiac to nie wiem jak dobrze działa ten AP w Mi-8, i czy jest w praktyce uzywany przez pilotów.

Autopilota równiez posiada jedna z nowszych wersji Sokoła, PZL W-3A2. Z tego co pamiętam to autopilot został zamontowany na Sokole SP-PSL, który stał się jednoczesnie prototypem nowej wersji PZL W-3A2, i posiadał m.inn. AP. W "zwykłych" Sokołach chyba nie ma AP.

W-3A2 SP-PSL
http://lotnictwo.net/foto.php?id=101316
http://lotnictwo.net/foto.php?id=101318
www.airliners.net/open.file/541691/L
GG 6825265
tomcat
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: tomcat »

Autopilot na mil Mi-8 i 17 prawie albo nawet to samo: (w FS tez da sie go miec poszukajcie na avsimie)
Widzicie te 4 kreseczki i 3 pokretala - to sa trymery :shock: odpowiednio je przekrecajac (oczywiscie przy wł. ap) uzyskamy efekt autopilota na smiglowcu jednak w FS trzeba to robic zupelnie inaczej... Ale to moze innym razem :lol:
Załączniki
Oto ap z 17 ND
Oto ap z 17 ND
Mi17ap1.jpg (31.33 KiB) Przejrzano 5831 razy
ODPOWIEDZ