Malowanie online
Moderator: RzEmYk
Malowanie online
Gdzieś to pytanie już padło, ale nie mogę się doszukać. Czy jest taka możliwość, żeby inni uczestnicy ruchu lotniczego widzieli mnie w takim malowaniu, jakie sobie ustalę? Jak dotąd widoczny jestem jako VIP.

McDonnell Douglas DC-10-30F Federal Express FDX472
Zależy co sobie ustalisz. Jak sobie weźmiesz w SB3/FSInn cos, czego nie ma w defaultowym pakiecie VIP, to nie bedą Cie w tym malowaniu widziec.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Jak wybierasz samolot, to mozesz wybrac przeciez, w jakim malowaniu (do jakiej linii) nalezy. Jak wybierzesz np. BAV, to inni posiadacze SB3 bedą Cie widziec jako BAV.
Bartek
No właśnie tu tkwi szkopuł. W SB jest rozwijana lista z malowaniami, ale jedyna opcja jaką tam mam to "generic".konraf pisze:Jak wybierasz samolot, to mozesz wybrac przeciez, w jakim malowaniu (do jakiej linii) nalezy. Jak wybierzesz np. BAV, to inni posiadacze SB3 bedą Cie widziec jako BAV.

Każdego nie sprawdzałem, bo trochę ich tam jest, ale wypróbowałem np Lufthansę, American Airlines, FedEx itd - i wszędzie tylko generic. Co ciekawe - Aztec Airways również ma tylko opcję generic a przed chwilą na płycie w Gdańsku widziałem AZT029 elegancko pomalowanego.JeV pisze:W przypadku każdego samolotu?

Właśnie chyba nie wystarczy. Bo ja mam linię wybraną, a jak zapytałem w Katowicach kołującego obok samolotu jak mnie widzi, to potwierdził, że widzi mnie w malowaniu VIP.JeV pisze:Oj, wystarczy chyba wybór airline. Na przykład weźmiesz Aztec Airways i będzie tylko jedno malowanie generic dla tej linii. Nawet na pewno.

Moze miał FSInn, gdzie tego malowanie nie miał.
Tak jak pisałem wyzej, jesli piloci mają taki sam soft, to widzą swoje malowania. Gorzej, jak jeden ma SB3, a drugi FSInn. Wtedy mogą być problemy.
Tak jak pisałem wyzej, jesli piloci mają taki sam soft, to widzą swoje malowania. Gorzej, jak jeden ma SB3, a drugi FSInn. Wtedy mogą być problemy.
Bartek