Poszukuję KN53 NAV Radio...

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

tomcat
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPWA

Poszukuję KN53 NAV Radio...

Post autor: tomcat »

Bawię się w tworzenie panelu 2D w programie FS Panel Studio i zbieram właśnie gaugesy z różnech samolotów po to aby stworzyć własny panel dla Jaka-40 na bazie zdjecia. Zdjęcie zrobiłem w jaczku właśnie pod kątem możliwości wrzucenia do FS'a i większość przyrządów mam ładnie dopasowanych, teraz musze pobawić się aby działały i pododawać odpowiednie przełączniki i włączniki z orginalnych samolotów i zmodyfikować ich tektury i miejce pod Jaka (więc troche pracy przy tym będe miał...). Nie wiem za bardzo jak stworzyć nowy gauges. Zedytowaqłem większoć przyrządów do tego samolotu ale sądzę, że zamiast edytować i dopasowywać wszystko długimi godzinami pod KN'a-53 znajdę samolot (lub sam gauges) z Bendix/kingiem KN53. Jeśli ktos natknął się na RADIO NAV BENDIX KING KN53 lub jakiś podobny gauges do KN53 to tez prosiłbym o pomoc (chodzi mi m.in. o to aby aby na jednym pulpicie wyswietlane były NAV 1 i NAV 2 a nie NAV 1 i COMM 1). Jak narazie znalazłem tylko KN'a w płatnych piper'ach do FS2004 firmy zdję się Digirtal Aviation.
Mam dokładnie to czego potrzebuję tylko że odpowiada za częstoliwość COM a nie NAV - mam z avsimu BENDIX/KING KY196/197 TSO By Aleksandr N. Petrochenko (wystarczy wpisać KY196 w wyszukiwarce na avsimie ) nie wiem jak mogę zmienić funkcje tego gaugesa z com na nav...
Piotr Uchtomski
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Opole

Post autor: Piotr Uchtomski »

do Jak-40 to chyba najlepiej pasują radzieckie przyrządy?
dużo gotowych jest na avsim.ru
moje pomysły jak budować gaugesy:
viewtopic.php?t=6503
ODPOWIEDZ