Czasami problem pojawia się kiedy wykonuje „ciasny” zwrot np. Racetrack.
FS nie jest zainstalowany na dysku systemowym.
Mój sprzęt to:
AMD Athlon XP 2600+
Płyta ASRock K7S41GX
Radeon X1550 256mb 128bit
Pamięć 1GB Elixir (testowana na taktowaniu synchronicznym z procesorem, a także 400mhz)-wcześniej miałem 2 x 256mb 400mhz ale wymieniłem na 1GB żeby pozbyć sie tego efektu....
Dysk WD 160GB 7200 Bufor 8mb tryb transferu UDMA-5
Dźwięk zintegrowany z płytą główną
Zasilacz FEEL II 350W (może nie wyrabia?)
Pamięć wirtualna ustawiona na 2GB
agp aparature size 256mb (probowałem 128mb)
Dyski defragmentowane średnio co 2 tygodnie Diskkeeperem Lite.
Zainstalowane sterowniki do płyty, zaktualizowany BIOS do wersji 2.6, radeon catalyst 7.1
W Aquamarku osiąga ok. 32000 więc raczej wykluczam jakiś konflikt w sprzęcie, inne programy i gry chodzą bardzo ładnie.
Problem występuje w różnych ustawieniach w FS-ie od wszystkich suwaków w lewo i rozdzielczości 800x600 do wszystkiego na max i rozdzielczości 1280x1024.
Próbowałem już wszystkiego co znalazłem na forum łącznie z modyfikacjami pliku fs9.cfg
oraz reinstalki całego FS2004. Cały FS jest default, problem nasila sie przy lataniu Airbusem
A320 IFDG w malowaniu Wizzaira. Kilka osób na forum miało takie kłopoty jednak nic co znalazłem nie przyniosło dobrego efektu. Wiem że komp to rupieć, ale żeby takie coś występowało
przy minimalnych ustawieniach? Jeżeli ktoś z Państwa miał ten kłopot i sobie z nim poradził serdecznie prosze o pomoc lub ewentualne sugestie gdzie dopatrywać się przyczyny takiego zachowania.
Pozdrawiam