[FSX] Problem z instalacją SP1

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
Red Scorpion
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: EPPO

[FSX] Problem z instalacją SP1

Post autor: Red Scorpion »

Witam
Po dłuższej przerwie zainstalowałem sobie FSX, po czym chciałem dorzucić SP1. Podczas instalacji wyrzuca mi jednak następujący błąd:

Obrazek

Nie mam pojęcia o co chodzi, tym bardziej, że instalowałem już wcześniej FSX + SP1 pod Vistą 32bit.

Dzięki za wskazówki
AZT001
"Jump in the cockpit and start up the engines
Remove all the wheelblocks there's no time to waste
Gathering speed as we head down the runway
Gotta get airborne before it's too late"
Iron Maiden - Aces High
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator

Post autor: konraf »

Jaka wersja net Framework? Wrzuć najnowszą.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
leF
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: leF »

Ja bym spróbował odinstalować wszystie SP i zanstalować jeszcze raz po olei najpierw 1 potem 2.

Zobaczyłbym jeszcze MSXML 4.0 i starsze wersje czy też są... trzeba tyle grzebać aż wejdze, pamiętam miałem coś podobnego grzebałem i się udało :)
INSZALLAH

Win7, FSX, MX518, Saitek Yoko Pro, Logitech Extreme 3D PRO
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator

Post autor: konraf »

Spróbuj ten kawałem kody błędu wpisać w google (tak do Microsoft, do Token). To bardzo specyficzny błąd. Mało kto go ma. Z tego co sam kiedyś szukałem, to w zasadzie nie wiadomo, co go powoduje i jaka jest rada. Spotkałem się własnie z poradą zmiany wersji Net Frame.
Wiem, ze instalacja zalecanego przez MS MSXML też nie pomogła.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
pawelwl

Post autor: pawelwl »

Znalazłem coś takiego:
OK Peoples I got it working but it a bit of messin around, this only applies to the 1935 error, following these step to get it going.

1. install until the error at around 99% do not push ok

2., Go to Program Files\Microsft games\Microsoft flight simulator x and copy the whole folder (FSX)to somewhere else.

3. Press the ok on the error and let it uninstall.

4. Install FSXdemo.

5. Copy all the files in its path (not the folders)except the FXS.EXE file to the Flight sim X directory that you saved.

6. Run the game and skip the registration.

7. The patch is no longer needed the game runs fine without it.
Czy może ktoś to przetłumaczyć bo nie bardzo czaje :P A i może ktoś wie czy to pomaga?
Awatar użytkownika
Broker89
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: WWA

Post autor: Broker89 »

dla mnie to wygląda raczej na "jak zkrakować demo" o ogólnie to 1.Jak wyskoczy błąd nie wciskaj OK 2. Skopiuj Katalog FSX gdzie kolwiek 3. Uniinstal 4. Zainstaluj demo skopiuj tam gdzie był kat. FSX 5. Uruchom pomijając rejstracje
JeV
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: z vaccu

Post autor: JeV »

Broker89 pisze:dla mnie to wygląda raczej na "jak zkrakować demo" o ogólnie to 1.Jak wyskoczy błąd nie wciskaj OK 2. Skopiuj Katalog FSX gdzie kolwiek 3. Uniinstal 4. Zainstaluj demo skopiuj tam gdzie był kat. FSX 5. Uruchom pomijając rejstracje
Masz lepszy pomysł skoro sam producent nie potrafi inaczej pomóc?
pawelwl

Post autor: pawelwl »

Brawo u mnie zadziałało :D To jest najlepszy sposób na uruchomienie tego symulatora. No to lecimy :)
ODPOWIEDZ