Virtual spotting - The movie

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Kamil_W
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Blisko EPKK

Virtual spotting - The movie

Post autor: Kamil_W »

Niedawno dalem upust mojej kreatywnosci i stworzylem 3 minutowy filmik (z muzyka nawet:D ) zatytuowany "virtual spotting" (at EPWA). jest jednak maly problem. plik wazy 14mb i nie wiem gdzie go umiescic. moze jakis upload na strone typu avsim.com, ale ktora?? co polecacie? gdzie bedzie najlatwiej i najlepiej?
| Athlon 2500+ Barton | 1,5GB RAM | 160GB HDD | ATI Radeon X1950GT | Philips 150S4 | FS2004 |
misio1958

Post autor: misio1958 »

Musze Ci pogratulowac, Kamil! Twoj film bardzo mi sie podobal. Skoro bylo to pierwsze spotkanie z kamera, to moze w przyszlosci czeka nas jakas superproducja? :shock:
Kamil_W
Cadet
Cadet

no niestety nie udalo sie zapakowac na serwer nawet okrojonej wersji. w sumie to nawet dobrze bo popracuje nad filmem jeszcze i bardziej go dorobie. tak sie wlasnie zastanawiam nad niektorymi scenami i w pewnym momencie mam pustke w glowie... niewazne, cos wymysle.

o, bylbym zapomnial... dla zainteresowanych: maly preview nowego filmiku : http://priv.twoje-sudety.pl/~kamilfs/preview.zip
| Athlon 2500+ Barton | 1,5GB RAM | 160GB HDD | ATI Radeon X1950GT | Philips 150S4 | FS2004 |
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Witam

Do you want to see the most outstanding movie? Odpalcie sobie ten film:

http://www.acealpha.com/jaryoo/files/airports.wmv

Jesli chcecie wiecej to udajcie sie tu:

http://forums.simflight.com/viewforum.php?f=122

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn 28 cze, 2004 07:55 przez konraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Kamil_W
Cadet
Cadet

:shock: :shock: zatkalo mnie... :shock: :shock: filmik najlepszy jaki widzialem! szkoda tylko ze dc10 ma cockpit 737ng, ale mimo to super.
Awatar użytkownika
kevin
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKB

Post autor: kevin »

Nie mam slow- wlasnie obejrzalem film!!! Wyglada jak trailer jakiegos profesjonalnego filmu o lotniskach. Efekty, dzwiek, grafika, pomysl- BRAK MI SLOW. Nie da sie tego opisac- kazdy kto ogladal pewnie wie o czym mowie...
"Kiedy raz zaznasz lotu, bedziesz chodzil z oczami wpatrzonymi w niebo, pragnac tam powrocic"
Kamil_W
Cadet
Cadet

hmmm. audio?? to moze rejestrator dzwieku, ale ustaw nie na mikrofon tylko vawe, czy tam cos
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator

Witam

Wejdzcie tu:

http://www.divx.pl/

i sciagnijcie jeden z packów kodeków, np. DivxPack 5.05b lub Nimo Codec Pack 5.0. Paki te zawierają wszystkie niezbedne kodeki video i audio.
Film sprawdzałem na 3 komputerach. Na kazdym rozpakował sie poprawnie i poprawnie sie cały wyswietlał.

Przypominam, ze film Spotting (pierwszy w tym temacie) oraz filmy kolegi brukara polezą na serwerze maksymalnie do 6-7 marca.

Pozdrawiam
Bartek
usurper

Post autor: usurper »

Tego nie ma na vatsim

MIG 19-J6 over Oulu (Finland)

Pierwszy na gorze

Pozdrawiam
lechende
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Kraków

Post autor: lechende »

witam,
efekt tylko z glosniczkami ;)
PLIK_3911 waga ok 15MB
Ostatnio zmieniony wt 25 maja, 2004 12:30 przez lechende, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wolf
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EGSS

Post autor: Wolf »

Witam

LESZEk no super to wyszlo tylko ja mam pytanko gdzie dorwales takie dzwieki, chodzi o orzmowe pilotow bo na rozmowe z VATSIMu to mi to niewygladalo :?::?:
Pozdrawiam
Łukasz
lechende
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Wolf pisze: LESZEk no super to wyszlo tylko ja mam pytanko gdzie dorwales takie dzwieki, chodzi o orzmowe pilotow bo na rozmowe z VATSIMu to mi to niewygladalo :?::?:
Kupila mi Żona skaner;) ... na Żony urodziny :)
rozmowa real miala miejsce gdzies dwa tygodnie temu
sorki za jakosc obrazu, ale gdybym to zaczal obrabiac (co tez mam juz zrobione, ale plik sie rozrasta nieslychanie a jego kwintesencją miala byc sciezka audio a nie obraz wiec montaż jest do bani) to zasysanie trwałoby go dluuugo...

a w sumie nawet na Vatsim ciezko o taki dialog ;)
Obrazek
JeV
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: z vaccu

Post autor: JeV »

ja bym chętnie usłyszał wiecej takich rozmów.... na fimach mi nie zalezy :P... i tak przy okazji.. jaki to byl benek dla fs'a?
lechende
Light Planes Captain
Light Planes Captain

JeV pisze: i tak przy okazji.. jaki to byl benek dla fs'a?
Samolot powstał na podstawie modelu 737-500 by FFX... Poprawa charakterystyk - Jarosław Kowalczyk oraz Adam 'Gloom' Łagoda, malowania LOT - Piotr Nowicki.
pod 2002 super, lecz pod 2004 ciężka sprawa,a panel z pmdg ale nie nadaje sie do precyzyjnego latania w tym połączeniu.
pod fs9 nie mam innego w PL malowaniu, a zeby bylo all jak w realu to musialem go uzyc do zewnetrznego widoku.
Obrazek
Pawko

Post autor: Pawko »

W końcu udało mi sie zobaczyć Wasze produkcje i GRATULUJE. Filmy super. Zainteresowało mnie troche, a nawet bardzo kręcenie takich filmów.

Czy do tworzenia wystarczy tylko Activ Camera 2004, czy trzeba lub przydaje sie jeszcze jakiś soft?

Dla tych co tak jak ja mieli problem z filmami (obraz sie zatrzymał, a dzwięk grał) polecam kodeki ffdshow: http://cesnet.dl.sourceforge.net/source ... 030523.exe U mnie pomogło
Kamil_W
Cadet
Cadet

ale chodzi ci o ujecia, czy nagrywanie??

ja uzywalem do nagrywania frapsa 2, potem montowalem w jakims programie do obrobki i wrzucalem do dr.divx'a.

z dodatkow do fs to mam active camera 2004.
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator

Pamietacie jeszcze swietny klip Airports? Wczoraj pojawil sie drugi film tego samego autora:

http://forums.simflight.com/viewtopic.php?t=20582

Miałem linków do filmow tu nie podawac ale klip jest cudny :) i nie moglem sie oprzec.

Pozdrawiam
Bartek
Awatar użytkownika
Masi
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Bolesławiec

Filmy związane z FSX-em

Post autor: Masi »

Nie wiem czy było ale gość wymiata robiąc fajne filmiki związane z symulatorem :-)
Jeżeli było proszę o wyrzucenie posta.
Filmy

Pozdrawiam :-)
pkris
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Rybnik

Post autor: pkris »

Witam.
O co chodzi ?
Chwalicie jakieś super filmy, klikam na wszystkie linki po kolei i nic :shock:

Co robie nie tak ?
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator

Zobacz jaką datę mają posty przed tym Norberta (ten post scaliłem - był jako nowy - jako, iz temat filmów z FS juz byl poruszany na forum).
Bartek
ODPOWIEDZ