RC4 a VATSIM

Dział przeznaczony głównie dla pilotów, latających w sieci VATSIM (zawiera również informacje przydatne wszystkim wirtualnym pilotom, takie jak, np. czytanie map, opis procedur SID/STAR).

Moderator: RzEmYk

Awatar użytkownika
Ivoo
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKT

RC4 a VATSIM

Post autor: Ivoo »

Mam takie pytanie może troszkę dziwne ale gdzie mam zapytać jak nie tutaj :). Mam znajomego który posiada RC4 i to praktycznie dzięki niemu nabyłem te produkt, ale do sedna sprawy. On lata np w dzień jak nie ma kontroli na Vatsimie z włączonym RC tzn ściąga plan lotu ładuje do RC i łączy się z VATSIM. Czy to jest dopuszczalne???? Ponoć ostatnio był duży ruch w dzień na EPWA on robił final na pasie 33 i przed nim lecia jaikś samolot. Nie była zachowana separacja i RC kazał mu zrobić go around czy to możliwe???? Więc moje pytanie brzmi czy można latać z aktualnym i poprawnie wpisanym planem lotu i uruchomionym RC4 podczas braku kontroli na VATSIM???
"Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor, że głupstwo powiedział."
JeV
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: z vaccu

Post autor: JeV »

Powiem krótko: GŁUPOTA, brak wyobraźni i egoizm tego Pana!
Awatar użytkownika
pawel-d
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Gdańsk

Post autor: pawel-d »

Można mieć włączone RC4 w lotach na VS pod warunkiem, że się go nie używa :)
Przecież RC4 w locie on-line, to zupełny brak logiki.
Jak nie ma kontroli to latasz według planu i procedur, a kontrolę zastępuje komunikacja na Unicom. Dostosowanie się do poleceń atc rodem z rc4 (która jest tylko dla danego pilota) oznacza zignorowanie innych pilotów i latanie dla innych nieprzewidywalne. Łączenie się z vatsim pod kontrolą tego typu soft mija się z celem zupełnie.
Paweł Dragan
Gdańsk
Awatar użytkownika
Ivoo
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Ok zrozumiałem, przekażę jaką głupotę robi i żeby wiecej tak nie robił :) :) A jeszcze jedno teraz już tylko tak od siebie powiedzmy że RC jest włączone lecimy Online stosujemy sie do poleceń RC ale również informujemy o tym na UNICOM. Może głupie ale tak mi przyszlo do głowy :lol:
"Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor, że głupstwo powiedział."
Awatar użytkownika
tidit
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPBC

Post autor: tidit »

Jak chcesz latać z RC to lataj offline. Dodaj sobie jakieś pakiety AI i wio. Nie rozumiecie z kolegą idei Vatsimu.
Awatar użytkownika
Ivoo
Light Planes Captain
Light Planes Captain

tidit pisze:Jak chcesz latać z RC to lataj offline. Dodaj sobie jakieś pakiety AI i wio. Nie rozumiecie z kolegą idei Vatsimu.
Ja tylko zapytałem jak będę chciał latać offline z RC to polatam. Nie popieram tego co on robi chciałem znać również zdanie innych. I rozumiem VATSIM!!!! A zapytać zawsze można, od tego chyba jest forum.
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Reasumujac, to co robił kolega, to coś takiego, jakby iść do kina i zabrać ze soba np. przenośny odtwarzacz DVD i ogladać na nim film, do tego bez słuchawek. Można? No można ale jaki sens?
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
wegi
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPBY

Post autor: wegi »

konraf pisze:Reasumujac, to co robił kolega, to coś takiego, jakby iść do kina i zabrać ze soba np. przenośny odtwarzacz DVD i ogladać na nim film, do tego bez słuchawek. Można? No można ale jaki sens?
:lol: Piękne porównanie ;)
zapraszam ->http://www.vlatanie.blog.pl/ - aktualizacja 6.03.2011
PK

Post autor: PK »

Jest zakaz kontrolowania z pozycji OBSa - z powodów oczywistych. Ale nie ma zakazu "bycia kontrolowanym" przez software choć efekt dla innych pilotów jest identyczny. Aż takiej patologii nikt nie przewidział.

Powiem szczerze, że nie wierzę w opisaną historię.

Piotr
ODPOWIEDZ