Cześć,
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić jak w FS Scenery Builder ustawia się kolejność wyświetlania np. polygonów, dróg kołowania, zwykłych dróg itp. Chciałbym żeby 1 polygon był ponad innym, czy też polygon zakrywał drogę. Dotychczas ustawiałem wszystko korzystając z opcji bring to front, send to back ale to nie działa dla niektórych polygonów jakie mam. Próbowałem też zmieniać warstwy, ale bez skutku. W helpie niestety nie ma informacji na ten temat.
Pozdrawiam,
FSSC - kolejność wyświetlania obiektów
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
Przemek Tabisz
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: EPWR
-
magus
Chodzi o FSSC czyli FS Scenery Builder.
To jaki numer ma jaka warstwa to ja wiem, bo jest to podane w programie. Polygon ma nr 8 a droga 16. Chciałem, żeby droga była przykryta przez polygon ale nawet jak ustawiam dla niej warstwę niższą od polygona 8, czyli 4 mesh albo no layer to nadal jest wyświetlana ponad polygonem, więc nie do końca rozumiem jak to działa.
To jaki numer ma jaka warstwa to ja wiem, bo jest to podane w programie. Polygon ma nr 8 a droga 16. Chciałem, żeby droga była przykryta przez polygon ale nawet jak ustawiam dla niej warstwę niższą od polygona 8, czyli 4 mesh albo no layer to nadal jest wyświetlana ponad polygonem, więc nie do końca rozumiem jak to działa.
- piotr-pajor
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPLL
Mi się wydaje, że FSSC to FS Scenery Creator ;]
a SBUilderX to SBX
a SBUilderX to SBX
Project LODZ - już niedługo sporo niespodzianek !
www.projectlodz.eu
www.projectlodz.eu
-
Przemek Tabisz
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: EPWR
-
magus
Oj pomyliłem się chodzi o FSSC czyli FS Scenery Creator:
http://www.fssc.avsim.net/index.html
Scenerię robię do FS2004.
http://www.fssc.avsim.net/index.html