[FS2004] Brak linii brzegowej

Problemy techniczne związane ze sceneriami (lotniska, mesh, landclass, tekstury) płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

filip1993
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: LBN

[FS2004] Brak linii brzegowej

Post autor: filip1993 »

Całkiem niedawno, przelatując nad Kanałem La Manche, zobaczyłem na wodzie tekstury lądowe :shock:

Obrazek

Obrazek

Teraz pytanie: co do cholery robią pola i lasy w środku Kanału La Manche?? Mam zainstalowany Ultimate Terrain Europe i zaznaczone następujące opcje:
- Base Road Enhancement
- Flatten Motorway/Highway Roads
- Add Lights to Residentail Roads
- Add Detalied Commercial Building Areas
- Add City Parks
- Enhance City/Town Landclass
- Add Industrial/ Commercial Landclass

W czym może być problem? Jakieś scenerie?? Złe ustawienia gry? Z góry thx za odpowiedź.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez filip1993, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Czy zawsze w tym miejscu teren wygląda tak samo czy zdarzyło się to tylko raz? Jakie masz scenerie w pobliżu tego obszaru?
Obrazek
filip1993
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Już 3 raz. W pobliżu Aerosoft Heathrow 2008 i bliżej niezidentyfikowana sceneria EHAM, ale z nimi wcześniej wszystko działalo.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Z niebem też masz coś nie tak. Musiałeś grzebać w plikach konfiguracyjnych dotyczących linii brzegowych danego obszaru - wygląda to tak, jakby ich po prostu nie było (brak danych n/t linii brzegowych to właśnie takie duże kwadraty). Jaką ilość plików masz w folderze \FS2004\Scenery\BASE\Scenery ?
Ostatnio zmieniony śr 21 maja, 2008 09:48 przez D. Design, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Jakiś globalny dodatek tu miesza ale cieżko powiedzieć jaki. Zobacz tu:
viewtopic.php?t=6740&highlight=skandynawia

Spróbuj w UT odznaczyć/deaktywować wszystkie opcje związane z liniami brzegowymi.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
lucas
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Łomża/Pruszków

Post autor: lucas »

Według mnie, powinieneś odinstalować UT Europe i wyczyścić całą Addon Scenery. Następnie, zainstalować mesh terenu i na to posadzić Ultimate Terrain. Dopiero później dodać kolejne scenerie. Chodzi o to, żeby dodatki globalne były na samym dole hierarchii.

Pozdrawiam!
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
filip1993
Light Planes Captain
Light Planes Captain

D. Design pisze:Jaką ilość plików masz w folderze \FS2004\Scenery\BASE\Scenery ?
77.

Co tych opcji w UT to nie mam nic zaznaczonego jeśli chodzi o linie brzegowe.

Wydaje mi się że problem rozwiązany. W opcjach UT Europe zaznaczyłem Enhance Coastlines (Oceanic) i narazie sprawdziłem na SLEW kawałek kanału. Wszystko okaże się po właściwym przelocie. Thx wszystkim za pomoc.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez filip1993, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ