Wrescie zaliczylem lot z VOR
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
art.pl
Wrescie zaliczylem lot z VOR
Witam.
Po wielu probach wrescie zaliczylem lot VOR - oczywiscie za pomoca poradnika zamieszczonego na stronie Aztec.
Latwa sprawa jak sie juz wie:)
Ale mam dwa pytanka.
Lot wykonalem, dolecialem do lotniska docelowego i chcialem zapisac, aby kontynuowac dalsze loty.
Wyszedlem do menu, zrobilem SAVE, ale po wczytaniu znowu zacząłem z lotniska startowego.
Druga sprawa, autopilot.
Latam samolotem CARENADO - CESSNA U206G STATIONAIR 6 II, kierunek to juz wiem, ale co z wysokoscia, gdzie mozna to ustawic?
W FSX w defaultowym modelu nie ma problemu, wiem gdzie mozna ustawic.
Pozdawiam i z gory dziekuje.
[Popraw stylistykę następnych postów - Rz]
Po wielu probach wrescie zaliczylem lot VOR - oczywiscie za pomoca poradnika zamieszczonego na stronie Aztec.
Latwa sprawa jak sie juz wie:)
Ale mam dwa pytanka.
Lot wykonalem, dolecialem do lotniska docelowego i chcialem zapisac, aby kontynuowac dalsze loty.
Wyszedlem do menu, zrobilem SAVE, ale po wczytaniu znowu zacząłem z lotniska startowego.
Druga sprawa, autopilot.
Latam samolotem CARENADO - CESSNA U206G STATIONAIR 6 II, kierunek to juz wiem, ale co z wysokoscia, gdzie mozna to ustawic?
W FSX w defaultowym modelu nie ma problemu, wiem gdzie mozna ustawic.
Pozdawiam i z gory dziekuje.
[Popraw stylistykę następnych postów - Rz]
Ostatnio zmieniony ndz 25 maja, 2008 11:37 przez art.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Panowie a ja nie moge tego zrozumiec.Znaczy poszperalem tu i owdzie, poczytalem ,lot ten zakonczylem ale o co chodzi dokladnie.Oto moje pytanie.Jak samolot leci HDG 360 dolatuje do VOR, potem przelatuje i zmienia kurs na 140 to czy tez musze zmienic kurs na VOR (obs) czy zostawic ten sam na ktorym byl VOR czyli HDG360.
Problem ten przedstawia obrazek ponizej.
http://img186.imageshack.us/my.php?imag ... 633sg0.jpg
Intryguje mnie tez drugi przyzad (numer 2) ze sie nie porusza pozostaje ten sam w niezmienionej pozycji.
Problem ten przedstawia obrazek ponizej.
http://img186.imageshack.us/my.php?imag ... 633sg0.jpg
Intryguje mnie tez drugi przyzad (numer 2) ze sie nie porusza pozostaje ten sam w niezmienionej pozycji.
Pytanie: co chcesz osiągnąć?
Przyrząd drugi pokazuje odczyty z VOR 2.
Przyrząd drugi pokazuje odczyty z VOR 2.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Na screenie lecisz z HDG 180° (3), odbiornik NAV1 masz na częstotliwości 110.600 i ustawiony CRS (kurs) na 90° (1), obiornik NAV2 masz ustawiony na częstotliwość 116.800 u CRS około 276° (2).
Polecam viewtopic.php?p=10059#10059
EDIT:
Poprawiłem HDG na 180°
Polecam viewtopic.php?p=10059#10059
EDIT:
Poprawiłem HDG na 180°
Ostatnio zmieniony pn 02 cze, 2008 16:04 przez RzEmYk, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Dzieki chlopaki za tak szybka odpowiedz.Znaczy to jest standardowa misja z Lerning Center.Podajze w zakladce VOR information mozna wykonac ta misje.
Chodzi o to ze lecimy kursem 360 (na poczatku) potem przelatujesz przez VOR1 (VOR 2 nas nie interesuje) dajesz na DME 3nm potem zakret w lewo na HDG 270 potem znow w lewo zakret na 170 i znow potem na 135(i tu komputer przestawia VOR na 90HDG) no i masz znow naleciec nad VOR.
P.S.Wiem jak ustawic ten VOR w radiu a czy to sie samo ustawia na jakim jest kierunku??
Chodzi o to ze lecimy kursem 360 (na poczatku) potem przelatujesz przez VOR1 (VOR 2 nas nie interesuje) dajesz na DME 3nm potem zakret w lewo na HDG 270 potem znow w lewo zakret na 170 i znow potem na 135(i tu komputer przestawia VOR na 90HDG) no i masz znow naleciec nad VOR.
P.S.Wiem jak ustawic ten VOR w radiu a czy to sie samo ustawia na jakim jest kierunku??
Rozróżniaj HDG od CRS!
Poczytaj jak się nawiguje na VOR, przy okazji na NDB. Poczytaj tamtą szkołę w pdf z odnośnika, który Ci dałem.
Poczytaj jak się nawiguje na VOR, przy okazji na NDB. Poczytaj tamtą szkołę w pdf z odnośnika, który Ci dałem.
Zapraszam do opcji Szukaj!
-
art.pl
Podstaw ucz się na defaultach. Jak będziesz miał w paluszku VOR, NDB, DME, ILS i parę innych to wtedy możesz poszukać jakiegoś płatnego samolotu. Z darmowych nic lepszego od default nie znajdziesz (oprócz IFLY B744).Panowie a znacie moze jakis prosty samolot odrzutowyz prsota awionika , zeby mozna bylo prowadzic nawigacje VOR (moze byc platny)
Aha, i zapamiętaj
nigdy nie jestpłatny samolot
prosty samolot
Hmm, niech ktoś mnie oświeci i poda odrzutowy samolot bez obsługi VOR?!
Ja polecam ERJ 145 (PiC).
ps. Rzemyk już ostrzegał o stylistyce?! [Już tak
- Rz]
Ja polecam ERJ 145 (PiC).
ps. Rzemyk już ostrzegał o stylistyce?! [Już tak
Ostatnio zmieniony wt 27 maja, 2008 16:54 przez budyniek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
PZL Belfegor
- Moderator

A to zaskoczeniePZL Belfegor pisze: Na przykład Tu-124 (do FSa bardzo fajny od Samdim).
Z tym, że z tego co widzę w dokumentacji TU-124 (Simdim) jest on wyposażony w system RSBN.
Ciekawa maszyna, dzięki za namiar.Samdim doc pisze: It (RSBN) is analogous to the VOR system together with the DME and has a slightly wider range (up to 400km).
-
PZL Belfegor
- Moderator

-
tomeklocalizer
- Cadet

- Skąd jesteś: niedaleko epkk