Witam,
Mój problem dotyczy FSPassangers orza FS2Crew, mianowicie nie wiem co ustawić żeby FS2Crew widział ilość pasażerów z FSPassangers a nie z ATR Configuration Manager. Ale po kolei:
Uruchamiam FS2Crew, wykonuje wszystko zgodnie z instrukcją aż do miejsca kiedy kontaktuję się z Vera i proszę o wpuszczenie pasażerów na pokład. W tym miejscu odpalam FSPassangers i ustawiam ilość pasażerów oraz tankuje paliwo. W momencie kiedy otrzymuję od FO TakeOff Data Card ilość pasażerów przy PAX jest niestety taka sama jak ta ustawiona w ATR Configuration Manager a nie w FSPassangers oraz nie mam podanych prędkości V1, VR, V2 itd. Próbowałem również najpierw odpalić FSPassangers a dopiero później FS2Crew ale efekt był identyczny. Wie ktoś może co należy poustawiać oraz w którym momencie uruchomić FSPassangers żeby wszystko było ok.
Pozdrawiam.
[FS2004] FS2Crew i FSPassangers do ATR 72-500 Flig
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
[FS2004] FS2Crew i FSPassangers do ATR 72-500 Flig
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Rafgath, łącznie zmieniany 1 raz.
A manual się czytało?
W przypadku FS2Crew dla LDS 767 wyraźnie jest opisane, że albo ładowanie za pomocą FSPass i ignorowanie wskazań FS2Crew, albo olać FSPass i samo FS2Crew.
W przypadku FS2Crew dla LDS 767 wyraźnie jest opisane, że albo ładowanie za pomocą FSPass i ignorowanie wskazań FS2Crew, albo olać FSPass i samo FS2Crew.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Jakbym znalazł w manualu to bym nie pytał, myślisz że mógłbym używać FS2Crew bez przeczytania manuala ?? Po drugie moje pytanie odnosi się do wersji do ATR 72-500 a w nim jest napisane :
FS2Crew controls the doors on the ATR. You do
not need to ever manually open or close them. If you manually open or close the
doors, you will throw FS2Crew’s door logic out of sequence. Also, if you use
FsPassengers, be sure to disable FsPassengers’ ability to handle doors.
więc wydaje mi się że te dwa programy ze sobą mogą współpracować. Ale dalej to nie rozwiązuje mojego problemu z ilością pasażerów. Jeśli ktoś wie byłbym wdzięczny za pomoc.
FS2Crew controls the doors on the ATR. You do
not need to ever manually open or close them. If you manually open or close the
doors, you will throw FS2Crew’s door logic out of sequence. Also, if you use
FsPassengers, be sure to disable FsPassengers’ ability to handle doors.
więc wydaje mi się że te dwa programy ze sobą mogą współpracować. Ale dalej to nie rozwiązuje mojego problemu z ilością pasażerów. Jeśli ktoś wie byłbym wdzięczny za pomoc.
Wiesz, nie takie przypadki ten świat widywał 
Zobacz, czy po załadowaniu paxów w FSPass masz payload i fuel taki jak powinien być, czy taki jaki jest z konfiguratora.
Jeśli jest taki jak powinien być, to olej monity z FS2Crew i wprowadzaj w FMCa wartości z FSPass.
Zobacz, czy po załadowaniu paxów w FSPass masz payload i fuel taki jak powinien być, czy taki jaki jest z konfiguratora.
Jeśli jest taki jak powinien być, to olej monity z FS2Crew i wprowadzaj w FMCa wartości z FSPass.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Można wyłączyć w FsPass ingerencję w załadunek. Wtedy faktyczna waga będzie z atr-owego loadera i FS2Crew będzie miał chyba poprawne dane. Jeśli Ci taka opcja odpowiada, to trzeba wyedytować plik:
X:\Flight Simulator 9\FsPassengers\configmore_option.cfg
i wstawić 1 (zamiast 0) przy linii:
DisablePayloadDialogWeightModif =0;
Dane w fspassengers będą oczywiście nieprawdziwe/niezgodne z ustawionymi dla maszyny.
X:\Flight Simulator 9\FsPassengers\configmore_option.cfg
i wstawić 1 (zamiast 0) przy linii:
DisablePayloadDialogWeightModif =0;
Dane w fspassengers będą oczywiście nieprawdziwe/niezgodne z ustawionymi dla maszyny.
Paweł Dragan
Gdańsk
Gdańsk
Ja mam problem troszke innego rodzaju.. Po zainstalowaniu FS2Crew dla ATR 72-500 nie moge wlaczyc w ogole tego samolotu.. w instrukcji FScrew pisze zeby przed zainstalowaniem miec SP3, i mam, pisze zeby zresetowac ustawienia confingu, i tak robie.. ale dalej nic.. Laduje sie byle gdzie zwykla cessna, chce zmienic samolot i gdy juz mam ustawionego ATR-a dalej ok i FS wywala blad:/
Wiecie co z tym zrobic?
Wiecie co z tym zrobic?