[FS2004] Jaki program do sprawnego uzupełnienia scenerii? (L

Problemy techniczne związane ze sceneriami (lotniska, mesh, landclass, tekstury) płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

pawjer
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPLL

[FS2004] Jaki program do sprawnego uzupełnienia scenerii? (L

Post autor: pawjer »

Witam,

Latam sobie i latam, ale coraz bardziej denerwuje mnie brak wysokich obiektow w scenerii mojego miejsca zamieszkania (Łódź).

Wgrałem dostępne Landmarki dla Polski i owszem elektrociepłownie są ale tak naprawdę wysokich kominów, tych rzucających się w oczy z samolotu jest dużo więcej i chciałbym uzupełnić scenerię o znane mi z położenia i wysokości obiekty.

Jaki program polecacie do przygotowania własnego pliku bgl? Wiem że jest ich pełno ale w swoich opisach zdecydowanie skupiają się na edycji i tworzeniu lotnisk, a ja bym potrzebował czegoś do edycji obiektów powiedzmy w obrębie województwa. A jeszcze lepiej jakby taki program dysponował w miarę pokaźną biblioteką obiektów (kominów, masztów telekom., itp).

Będę wdzięczny za pomoc. Wynikami ewentualnej pracy z przyjemnością się podzielę.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

FSSC potrafi wykorzystywać takie obiekty. Pewnie byłby najbliższy Twoim oczekiwaniom. Dodatkowo możesz poszukać w sieci plików z rozszerzeniem API, które możesz wstawiać jako gotowe obiekty do FSSC (komin jest np. w moim dodatku http://www.drzewiecki-design.net/sib2macrospl.htm właśnie do takiego wykorzystania).
Obrazek
pawjer
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Bardzo dziękuję za wskazówki co do programu, a włącznie z edytorem 3d, programów.

Wszystko super, ale komina w zestawie Twojego autorstwa jakoś nie widze :) Jedyne co jest to elementy projektu wirtualnego lotniska.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

No ja sprawdzam w tym momencie i jest.
SIB NPP
Obrazek
pawjer
Light Planes Captain
Light Planes Captain

hmm,

A jak się nazywa plik z kominem w takim razie? Bo skoro piszesz ze jest, to na pewno jest, w końcu Ty jesteś autorem, ale ja jakoś nie mogę znaleźć.

Tak sobie myślę że można samemu taki komin zrobić ale przy cylindrach nie można uzyskać idealnego okręgu tylko składający się z maksimum 16 wielokątów?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Spójrz post wyżej.
pawjer pisze:maksimum 16 wielokątów
Tak. W GMAX jest to nieograniczona ilość a w EOD ograniczona, ale 16 w zupełności Ci wystarczy. Jeśli masz ochotę, możesz od razu spróbować zrobić to w GMAXie...
Obrazek
ODPOWIEDZ