Witam,
Latam sobie i latam, ale coraz bardziej denerwuje mnie brak wysokich obiektow w scenerii mojego miejsca zamieszkania (Łódź).
Wgrałem dostępne Landmarki dla Polski i owszem elektrociepłownie są ale tak naprawdę wysokich kominów, tych rzucających się w oczy z samolotu jest dużo więcej i chciałbym uzupełnić scenerię o znane mi z położenia i wysokości obiekty.
Jaki program polecacie do przygotowania własnego pliku bgl? Wiem że jest ich pełno ale w swoich opisach zdecydowanie skupiają się na edycji i tworzeniu lotnisk, a ja bym potrzebował czegoś do edycji obiektów powiedzmy w obrębie województwa. A jeszcze lepiej jakby taki program dysponował w miarę pokaźną biblioteką obiektów (kominów, masztów telekom., itp).
Będę wdzięczny za pomoc. Wynikami ewentualnej pracy z przyjemnością się podzielę.
Pozdrawiam
[FS2004] Jaki program do sprawnego uzupełnienia scenerii? (L
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
FSSC potrafi wykorzystywać takie obiekty. Pewnie byłby najbliższy Twoim oczekiwaniom. Dodatkowo możesz poszukać w sieci plików z rozszerzeniem API, które możesz wstawiać jako gotowe obiekty do FSSC (komin jest np. w moim dodatku http://www.drzewiecki-design.net/sib2macrospl.htm właśnie do takiego wykorzystania).
hmm,
A jak się nazywa plik z kominem w takim razie? Bo skoro piszesz ze jest, to na pewno jest, w końcu Ty jesteś autorem, ale ja jakoś nie mogę znaleźć.
Tak sobie myślę że można samemu taki komin zrobić ale przy cylindrach nie można uzyskać idealnego okręgu tylko składający się z maksimum 16 wielokątów?
Pozdrawiam
A jak się nazywa plik z kominem w takim razie? Bo skoro piszesz ze jest, to na pewno jest, w końcu Ty jesteś autorem, ale ja jakoś nie mogę znaleźć.
Tak sobie myślę że można samemu taki komin zrobić ale przy cylindrach nie można uzyskać idealnego okręgu tylko składający się z maksimum 16 wielokątów?
Pozdrawiam