Jestem już na pasie startowym(wszystko co pisze jest związane z poradnikiem).Wciskam śrubkę/nit TO/GA. Rozpędzam się i wznosze! Następnym krokiem jest uaktywnienie auto pilota (robię to klawiszem "Z" na klawie). Następnie uaktywniam tryb HDG(klikam na przycisk HDG SELL - który się podświetla na zielono), następnie klikam na V/S(ustawiam pokrętłem na +2000ft) oraz klikam na przycisk SPD(SPEED) i w IAS/MACH ustawiam na 250. Następnie zakładam iż mam ustawione VOR1 na JED. Ustawiam więc HDG(przerywaną fioletową linie na kurs na JED(przy zielonej strzalce)). No i tu zaczynają się schody! W poradniku jest napisane, że samolot sam skręci na nadany kurs! Jednak się tak nie dzieje! Więc postanowiłem za każdym razem sam skierować go (dżojem) na ten kurs. Następnie robię kolejne instrukcje! Kolejnym krokiem jest zmiana trybu autopilota! Wyłączam HDG,SPEED oraz V/S i włączam LNAV i VNAV! LNAV się włącza(świeci się przycisk na zielono) natomiast VNAV nie i w FMC wyskakuje komunikat (VNAV disconnect). Nie wiem co robię źle, denerwuje mnie to już bo bardzo mi zależy na tym, żebym się nauczył!
Szukałem również odpowiedzi na forum, ale nie znalazłem dlatego proszę Was o pomoc. Mogę jeszcze dodać, że samolot opadal jak nie sterowałem dżojem i nic się nie działo, nie odczułem żadnego autopilota.