Problem z dodatkiem Airline Pilot

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

WojtasLL
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: gdańsk

Problem z dodatkiem Airline Pilot

Post autor: WojtasLL »

Witam nie znalazłem odpowiedniego teamtu , na dręczący mnie problem więc stworzyłem nowy wątek , odrazu mówię ze w google szukałem i znalazłem wątek na ten temat ale niestety tam też nie znaleziono odpowiedzi , i zwracam sie z tym do was otóż po zainstalowaniu wyżej wymienionego dodatku stworzeniu prfilu pilota , wybraniu lini lotniczych , podczas generowania planu lotu pojawiają sie dwa errory, i oto one :

Run time Error 76
Path not Found

a zaraz po nim troche dłuższy

Datei C;/Program Files/Microsoft Games/Flight Simulator 9 /Airline Pilot /Preset/Weather/wetterbe.ric

nie wiem co z tym zrobić , proszę o pomoc
antoś
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: waw

Post autor: antoś »

Ściągnąć patch.
WojtasLL
Cadet
Cadet

Ściągnąłem i nic nie daje , może ściągnołem zły nie wiem , ale wychodzi na to że wyrzuciłem pięniądze w piach :(
WojtasLL
Cadet
Cadet

ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?
Awatar użytkownika
JacekB
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: xxxxx

Post autor: JacekB »

Rozumiem, że reinstalowałeś dodatek?
WojtasLL
Cadet
Cadet

tak wiele razy myślałem że coś jest nie tak z Vista też zrobiłem formata i dalej to samo ...
pkris
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Rybnik

Post autor: pkris »

Nie znam tego dodatku ale z ostatniego posta wnioskuję, że używasz visty.

Spróbuj więc tak :
- odinstaluj dodatek
- zainstaluj na nowo ale koniecznie instalator uruchom z prawami administratora (prawy przycisk myszy - uruchom jako Administrator) - tę metodę stosuj do instalowania wszystkich dodatków do FSa.
- samego FSa ZAWSZE uruchamiaj jako Administrator metodą podaną w poprzednim punkcie lub, co wygodniejsze, we właściwościach skrótu na stałe ustaw tą opcję.

Mi to wygląda na to, że uruchomiłes FSa jako zwykły użytkownik, który nie ma uprawnień dostępu do plików dodatku.

PS. Sprawdź w dokumentacji, czy nie ma jakichś specjalnych instrukcji dla użytkowników visty.
Obrazek
WojtasLL
Cadet
Cadet

pkris dzięki wielkie to jednak było to , to samo sie działo , z Ultimate Traffic , no cóż moje problemy rozwiązane ;) dzięki i pozdrawiam
ODPOWIEDZ