[VATSIM] Szukam wirtualnych sił powietrznych

Dział przeznaczony głównie dla pilotów, latających w sieci VATSIM (zawiera również informacje przydatne wszystkim wirtualnym pilotom, takie jak, np. czytanie map, opis procedur SID/STAR).

Moderator: RzEmYk

Awatar użytkownika
shaman
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Częstochowa

[VATSIM] Szukam wirtualnych sił powietrznych

Post autor: shaman »

Witam! Istnieją jakieś wirtualne siły powietrzne, w których mógłbym latać wojskowymi Samolotami transportowymi np. C-130 Hercules?
Szukałem na Google, ale nic nie znalazłem, może Wy pomożecie :)
C2D E8400@3.5Ghz,ASUS P5Q-E,DDR2 OCZ SLI Ready 800Mhz,GTX260,Chieftec 550W,HDD1TB,LCD 22'',Saitek Cyborg X
antoś
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: waw

Post autor: antoś »

Sam załóż.
Awatar użytkownika
shaman
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Kolego, gdybym chciał założyć, to nie pytałbym się o nie... :roll:
Moje pytanie brzmiało, czy takowe siły powietrzne istnieją.
C2D E8400@3.5Ghz,ASUS P5Q-E,DDR2 OCZ SLI Ready 800Mhz,GTX260,Chieftec 550W,HDD1TB,LCD 22'',Saitek Cyborg X
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Antoś, rozumiem Twoje zdanie :) ale wystarczyło podać linka: http://linksmanager.com/vatsimvas/virtu ... tions.html

PS: wszystko oczywiście działa! :)

[edit] mam szybszą klawiaturę :P
Ostatnio zmieniony śr 05 lis, 2008 15:15 przez D. Design, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
mateo72

Post autor: mateo72 »

Znalazłem dwie ;)

http://www.vusaf.org/index1.php
i
http://www.virtual-nato.org/

ale w tym ostatnim nie wyczytałem czy latają C-130.

[edit] Drzewciu wyprzedziłeś mnie :P
Awatar użytkownika
shaman
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Bardzo Wam dziękuje chłopaki, tego właśnie szukałem!
PK

Post autor: PK »

Jak przejdziesz szkolenie, to opisz nam wrażenia.

Piotr
Awatar użytkownika
noker
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Puławy City

Post autor: noker »

Poland Cargo VA ma na swoim stanie C130, Jesli umiesz latać to masz szanse ;). Ale uważaj bo mamy experta od C130
#Z390#i5 9600#64GB@3200MHz#MSI GTX1660 OC#Win10#MSFS#
polandcargo.pl
Awatar użytkownika
shaman
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Rafał, o tym nie wiedziałem. Poćwiczę jeszcze trochę na Herculesie, i może spróbuję w Poland Cargo VA. Dzięki za informacje!

P.S. Poland Cargo VA stawia sobie duże wymagania od wirtualnych pilotów?
Awatar użytkownika
noker
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Puławy City

Post autor: noker »

Tak spore: odpowiedzialność i umiejetność latania określonym samolotem 8-)
PS. załóż konto na FSAirlines.net i złóż aplikację do Poland Cargo, pogadam z CEO i może będziesz mógl polatać jako kandydat - a jak się sprawdzisz to do roboty :D Sam jakoś się jeszcze nie odważyłem na C130 /to many knyfels for me/ ale powoli trzeba się przesiadać
#Z390#i5 9600#64GB@3200MHz#MSI GTX1660 OC#Win10#MSFS#
polandcargo.pl
Awatar użytkownika
shaman
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Rafał, rozumiem, że jest możliwość od razu latać na C-130? Myślałem, że najpierw trzeba zdobyć odpowiedni nalot w liniach, jaki i stopień.

P.S Żeby nie zaśmiecać forum, Rafał podaj mi proszę na PW Twój numer GG, lub nick na Skype. Miałbym do Ciebie na pewno jeszcze kilka pytań odnośnie pracy w Poland Cargo.

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Jarek
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EGLL

Post autor: Jarek »

Polska choc ma piekne tradycje i swietnych pilotow nie doczekala sie jeszcze wirtualnych sil powietrznich.
Inna sprawa ze to nie proste.Ktos kto by zalozyl PSP powienien byc doswiadczonym pilotem i powienien miec przeszkolenie w tym kierunku najlepiej w juz istniejacych silach powietrznych innych panstw. Chodzi szczegolenie o procedury.Na vatsim staramy sie latac tak jak w realu i to w nim jest piekne.
Jesli PSP zalozy newbie to bedziemy mieli cos w rodzaju "newbie VA" ,jakie juz nieraz pojawialy, a czym to pachnie to wszyscy wiemy :D

Z istniejacych sil powietrznych polecalbym RAF virtual.
http://www.rafvirtual.com/index.php

Mozna tam spotkac emerytowanych pilotow RAF (real), ktorych wiedza jest bezcenna,lataja na maszynach obecnie uzywanych przez RAF ( w tym C130), sa podzieleni na dywizjony wiec mozna wybrac rodzaj latania (mysliwce, tranport, heli itd) ,maja nawet wlasnych ATC wspolpracujacych z cywilna kontrola.
Nie jest tam latwo, maja wymagania, ale warto.

Z polskich VA , z tego co wiem, chyba tylko PLC ma dwa C130.
Zazwyczaj lataja normalnie,tzn jako typowe maszyny cargo, jednak czasami sie zdazaja loty dla ONZ w Congo. Nie sa to moze loty typowo militarne ale bywa ciekawie czasami.

Pozdrowionka.
PS
Jak potrzebujesz wiecej info to pisz.
Cargo+heli. virtual pilot
ODPOWIEDZ