Ultimate Traffic 2007 czy My Traffic X

Wszystko o płatnych sceneriach i innych dodatkach do FS'a. Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Scenerie lub Software.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
Vesper
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Kraśnik/EPLR

Ultimate Traffic 2007 czy My Traffic X

Post autor: Vesper »

Witam
Mam mały dylemat przed zakupem jakiegoś fajnego dodatku do FSX-a :D . Mój wybór padł na My Traffic X lub Ultimate Traffic 2007. Niestety nie bardzo wiem na który się zdecydować. Prosiłbym o porade co wybrać. Mam kilka pytań do osób posiadających któryś dodatek, takich jak czy są linie LOT jeśli tak to w którym? Czy mają jakieś ,,bajery" typu wyświetlanie tras samolotów itp. Który jest łatwiejszy w obsłudze i ma mniej błędów? Ogólnie rzecz biorąc co jest lepsze :|
Awatar użytkownika
leF
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: leF »

Polecam coś w zupełnie inną stronę : Adobe AI Traffic , nie wiem tylko czy jest pod FSX, ale tam LOT i CW na pewno są :)

PS : dużo było takich tematów już poruszanych....
INSZALLAH

Win7, FSX, MX518, Saitek Yoko Pro, Logitech Extreme 3D PRO
Zgredd
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: Zgredd »

Z Twojego postu wnioskuję, że chodzi Ci o dodatek pod FSX.
Ja odradzam wszystkie 3. Powody:
-Ultimate Traffic 2007 nie jest w 100% kompatybilny z FSXem - samoloty były exportowane narzędziami do FS9
-Adobe AI Traffic - problemy z legalnością samego dodatku i cały niesmak wokół niego
-My Traffic X - nie ma sensu przepłacać, skoro możesz mieć naprawdę dobry ruch AI za darmo - i tutaj sedno, czyli polecam World of AI - z łatwością znajdziesz w google.

Jeżeli natomiast zależy Ci bardzo na autentycznych rozkładach lotów, to poczekaj jeszcze trochę - jest w przygotowaniu nowy Ultimate Traffic, tym razem robiony pod FSX. Ale należy też pamiętać, że UT2007 aktualizował rozkłady lotów bodajże odpłatnie za każdym razem.
lucas
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Łomża/Pruszków

Post autor: lucas »

Polecam World of AI, który ma co prawda modele z FS9, ale w trybie dx9 w FSX wyświetlają się poprawnie. Poza tym, samoloty nie są bardzo klatkożerne. Po instalacji sugeruję przekompilować pliki traffic na natywne dla FSX, żeby Ci pracował ruch GA, itd.

Sam mam Traffic X od Just Flight. Generalnie jestem zadowolony, ale dla PLL LOT zassałem sobie paczkę WOAI i jak pisałem wyżej, jej plik ruchu powietrznego przekompilowałem na natywny używając AI Flight Planner 1.6
Pozdrawiam,
Łukasz Kubacki
Awatar użytkownika
Vesper
Turboprop Captain
Turboprop Captain

A więc czy ten World of AI byłby kompatybilny z którymkolwiekz dodatków, jak widze do My traffic X tak :) , ale co z Ultimate Traffic 2007? I czy po ściągnięciu malowań np. LOT-u to rozkłady danej lini lotniczej byłyby prawdziwe, wiecie nie chciał bym spotkać 737 LOT-u w USA :D . A, poza tym o co chodzi z tym przekompilowaniem plików? :?
Ostatnio zmieniony wt 24 lut, 2009 14:17 przez Vesper, łącznie zmieniany 1 raz.
Zgredd
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Jak instalujesz daną linię lotniczą z World of AI, to masz pokazaną listę lotnisk, na których owa linia operuje. Plany oczywiście są nie aktualizowane, więc i pewnie już nieaktualne (nie mówiąc już o czarterach :P )
Autentyczne plany znajdziesz chyba tylko w UT2007 i jak poczekasz, to w nowym UT :] (ale pamiętaj o płatności tej usługi).
Usama05
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: Usama05 »

Zgredd pisze:Jak instalujesz daną linię lotniczą z World of AI, to masz pokazaną listę lotnisk, na których owa linia operuje. Plany oczywiście są nie aktualizowane, więc i pewnie już nieaktualne (nie mówiąc już o czarterach :P )
Autentyczne plany znajdziesz chyba tylko w UT2007 i jak poczekasz, to w nowym UT :] (ale pamiętaj o płatności tej usługi).
Bywają aktualizowane raz na pół roku wraz z nowym rozkładem jeśli tylko autor zechce zaktualizować :]
Awatar użytkownika
Vesper
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Hmmm :| Dzięki, póki co ,,pobawie'' się z tym World of AI. A może potem jak wyjdzie to kupie nowe UT :D
KaEn
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: KaEn »

Zgredd pisze:Jak instalujesz daną linię lotniczą z World of AI, to masz pokazaną listę lotnisk, na których owa linia operuje. Plany oczywiście są nie aktualizowane, więc i pewnie już nieaktualne (nie mówiąc już o czarterach :P )
No jednak nieprawda, aktualizacje są i to stosunkowo częste dla największych linii (raz na sezon IMHO zdecydowanie wystarczy). W tej chwili większość rozkładów jest zgodna z rozkładami w sezonie letnim 2008.
Obrazek
Core2Duo E8400 | GA-EP45-D3SL | 2x2GB DDR2 PC8500 | GF 9800GT/1GB | Win 7 64-bit | FS2004 | FSX
Zgredd
Turboprop Captain
Turboprop Captain

A to sam nawet nie wiedziałem ;) Warto wiedzieć.
Awatar użytkownika
Vesper
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Ostatnio przeglądałem sobi sklepy z dodatkami do FSX itp. :D i znalazłem tam JUSTFLIGHT - TRAFFIC X i tak ,,szybko" chciałem się Was spytać co to jest i czy jest to warte uwagi? :?
Awatar użytkownika
Hancer
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EGPH

Post autor: Hancer »

Traffic X mam na pokładzie od niedawna i muszę powiedzieć że sprawuję się bardzo dobrze. Ładne malowania samolotów no i mnogość lini lotniczych (Lot, EasyJet ), które dowolnie można modyfikować. A już się ukazał dodatek do niego, czyli ze jest rozwijany a nie olewany.
C2D-3.4MHz, GF260GTS, 4Mb Ram, Windows 7
gregorio
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Krakow

Post autor: gregorio »

W jednym z postów jest napisane:
Ale należy też pamiętać, że UT2007 aktualizował rozkłady lotów bodajże odpłatnie za każdym razem.
Jak sytuacja wygląda w Ultimate Traffic 2008?
gregorio
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Nie ma takiego produktu, jest za to Ultimate Traffic 2. Aktualizację rozkładu można kupić: http://www.flight1.com/products.asp?product=ut2w2010
gregorio
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Krakow

Post autor: gregorio »

Jeśli ktoś z Was używa Ultimate Traffic 2 razem z aktualnym rozkładem to proszę serdecznie o spostrzeżenia.
Bardzo poważnie zastanawiam się nad kupnem choć od dwóch tygodni "testuję" darmowy world of ai.
Ciekawy choć nie do końca spełnia moje oczekiwania.
gregorio
mirage9
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Irlandia

Post autor: mirage9 »

Ja mialem i uzywalem WOAI do teraz.Okazalo sie ze w Expert Mode nie mozna usuwac linii lotniczych masowo tylko pojedynczo.Pomyslcie jak to jest usuwac 300 linii lotniczych.Kolejnym problemem okazał sie brak mozliwosc instalacji wybranych linii, tzn.Jesli mam paczki z summer,winter itp nie mozna wybrac opcji ktorego z sezonu.
Dlatego wlasnie zawiodlem sie chwilowo na WOAI.

Zastanawiam sie wlasnie tez nad UT2.Z tego co czytałem to najlepsze.MyTraffic X jest podobno słabszy.Zreszta kazdy z tych produktow posiada jakies wady i zalety.
Ostatnio zmieniony sob 15 sty, 2011 20:20 przez mirage9, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
ODPOWIEDZ