World of AI problem
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
malomowny18
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPWR
World of AI problem
Witam
Ściągnąłem dodatek World of AI, ale podczas instalacji wyskakuje mi okienko:
http://img525.imageshack.us/my.php?imag ... tuuyht.jpg
przez co gdy daje continue, to i tak się zawiesza cały program i nawet nie widać jaki jest progres instalacji.
Co jest przyczyną? Dodam, że mam NET Framework 3.0 oraz FSX i FSX: Acceleration oczywiście oryginalne ( FS Global X jeszcze nie zainstalowane )
pozdrawiam
Ściągnąłem dodatek World of AI, ale podczas instalacji wyskakuje mi okienko:
http://img525.imageshack.us/my.php?imag ... tuuyht.jpg
przez co gdy daje continue, to i tak się zawiesza cały program i nawet nie widać jaki jest progres instalacji.
Co jest przyczyną? Dodam, że mam NET Framework 3.0 oraz FSX i FSX: Acceleration oczywiście oryginalne ( FS Global X jeszcze nie zainstalowane )
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt 27 lut, 2009 21:46 przez malomowny18, łącznie zmieniany 1 raz.
-
malomowny18
- Light Planes Captain

Ale mam zarówno w 2.0 jak i w 3.0
I nie wiem jaka jest przyczyna?
Są może jakieś inne darmowe traffici do fsx'a?
Ok. Tak chyba zrobię, a jeśli to nie NET, to co może być przyczyną?
I tak jak mówię, jak znacie jakieś inne traffic'i to byłbym wdzięczny, już nawet płatne mogą być.
Pzdr
I nie wiem jaka jest przyczyna?
Są może jakieś inne darmowe traffici do fsx'a?
Ok. Tak chyba zrobię, a jeśli to nie NET, to co może być przyczyną?
I tak jak mówię, jak znacie jakieś inne traffic'i to byłbym wdzięczny, już nawet płatne mogą być.
Pzdr
Ostatnio zmieniony pt 27 lut, 2009 22:34 przez malomowny18, łącznie zmieniany 2 razy.
Ciężko mi powiedzieć...
Proponuję odinstalować wszystkie .NET-y i instalować od nowa wersje: 1.1, 2.0, spróbować zainstalować, później 3.0, 3.5...
Może być i tak, że to nie pomoże, a zbawieniem będzie dopiero reinstall Windyowsa...
PS. Po co piszesz co drugą linijkę?
Proponuję odinstalować wszystkie .NET-y i instalować od nowa wersje: 1.1, 2.0, spróbować zainstalować, później 3.0, 3.5...
Może być i tak, że to nie pomoże, a zbawieniem będzie dopiero reinstall Windyowsa...
PS. Po co piszesz co drugą linijkę?
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
-
malomowny18
- Light Planes Captain

instaluje tą paczkę World of AI Installer (FS9/FSX) 13 Dec 2006 WOAINS24.zip
http://www.world-of-ai.com/packages.php
na samym początku to ma miejsce, jeszcze przed instalacją.
http://www.world-of-ai.com/packages.php
na samym początku to ma miejsce, jeszcze przed instalacją.
-
malomowny18
- Light Planes Captain

Ale ja w installerze mam nawet dokument odnośnie instalacji: World of AI Installer 2.0 (Release 14. OKT. 2006)
mam coś takiego:
http://img338.imageshack.us/my.php?imag ... tuumdx.jpg
mam coś takiego:
http://img338.imageshack.us/my.php?imag ... tuumdx.jpg
-
malomowny18
- Light Planes Captain

-
malomowny18
- Light Planes Captain

Bo źle robisz! Nie wybierasz WOAI z zipa gdzie jest installer, tylko plik ściągnięty wcześniej z avsim.com o nazwie woaXXXvY.zip, gdzie XXX to kod linii lotniczej, a Y to numer wersji pakietu danej linii.malomowny18 pisze:Niestety nadal to samo.
Gdy tam wybieram instalacje, to pisze, choose WOAI package, to daje ten WOAI w zipie, który jest ściągnięty. Na później normalnie folder zainstalowanego FSX'a i folder SImobjects.
Nie działa.
Czyli:
1 - potrzebujesz WOAINS24.zip
2 - rozpakowujesz go do dowolnego folderu
3 - do dowolnego folderu ściągasz z AVSIM paczki z konkretnymi liniami - nie rozpakowuj ich!
4 - używając WOAI Installer z folderu uzyskanego w kroku drugim wskazujesz plik .zip ściagnięty w kroku trzecim (nie interesuje Cię w tym momencie folder ani żadne pliki z rozpakowanego WOAINS24.zip), zwracając jednocześnie uwagę, czy podana ścieżka jest OK.
5 - cieszysz się pięknym ruchem AI w FS.
Hm... w sumie to jest chyba oczywiste? No, ale ok, nikt nie jest doskonały 
Ja mam takie pytanko: czy można jakoś zrobić, żeby zainstalować wszystko za jednym razem bez konieczności ściągania? Szczerze mówiąc, to nie mam cierpliwości do tego, żeby wszystkie po kolei ściągać i instalować - narazie latam z kilkunastoma liniami
Ja mam takie pytanko: czy można jakoś zrobić, żeby zainstalować wszystko za jednym razem bez konieczności ściągania? Szczerze mówiąc, to nie mam cierpliwości do tego, żeby wszystkie po kolei ściągać i instalować - narazie latam z kilkunastoma liniami
-
malomowny18
- Light Planes Captain

-
malomowny18
- Light Planes Captain

-
malomowny18
- Light Planes Captain

-
malomowny18
- Light Planes Captain

Jeszcze mam kilka pytań.
Wgrałem sobie linie lotnicze przez WOAI - Lot i Central Wings. I gdy startuje w zimie (tak jak sa robione paczki, właśnie pod zimę), to owszem samoloty LOT'u są ale np Central Wings w ogóle nie widziałem, czy to znaczy, że źle wgrałem paczkę?
Kolejne pytanie, dlaczego samoloty właśnie z WOAI, startują bez klap? Na szczęście lądują Z klapami, no ale start. bez?
Inne pytanie, to czy gdy wgram daną paczkę do WOAI, to mogę ją usunąć (plik ZIP)? Chyba nie robi to róźnicy, bo paczka i tak jest wgrana do FSX'a?
I ostatnie, czy zdarzają się wypadki, albo np uszkodzenia silnika ale samolotom AI? Np z WOAI?
Proszę o odp
Pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez: konraf: Pon 16 Mar, 2009 11:31 ]
Na drugi raz zwracaj uwagę na to, gdzie zadajesz pytania. Powyższe wydzieliłem z tematu o Ultimate TerrainX.
Wgrałem sobie linie lotnicze przez WOAI - Lot i Central Wings. I gdy startuje w zimie (tak jak sa robione paczki, właśnie pod zimę), to owszem samoloty LOT'u są ale np Central Wings w ogóle nie widziałem, czy to znaczy, że źle wgrałem paczkę?
Kolejne pytanie, dlaczego samoloty właśnie z WOAI, startują bez klap? Na szczęście lądują Z klapami, no ale start. bez?
Inne pytanie, to czy gdy wgram daną paczkę do WOAI, to mogę ją usunąć (plik ZIP)? Chyba nie robi to róźnicy, bo paczka i tak jest wgrana do FSX'a?
I ostatnie, czy zdarzają się wypadki, albo np uszkodzenia silnika ale samolotom AI? Np z WOAI?
Proszę o odp
Pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez: konraf: Pon 16 Mar, 2009 11:31 ]
Na drugi raz zwracaj uwagę na to, gdzie zadajesz pytania. Powyższe wydzieliłem z tematu o Ultimate TerrainX.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez malomowny18, łącznie zmieniany 1 raz.
1. Ustawiaj się na Okęciu w różnych porach dnia i tygodnia, powinieneś wtedy je zobaczyć
2. Ilość detali zależy od modelu samolotu, na tych najnowszych wersjach możesz to zaobserwować
3. Awarie nie zdarzają się, ale ten ruch ma tendencję do wlatywania w Ciebie podczas lotu, podejścia, bądź wjeżdżania podczas kołowania.
4. Ściągnij jak najwięcej paczek, gdy masz tylko kilka to praktycznie nic nie widać
5. Po instalacji możesz to wywalić, ale ja osobiście doradzam wrzucanie do jakiegoś folderu i nagranie na płytkę, żeby przy reinstalce fsa nie bawić się w ściąganie przez 2 dni.
2. Ilość detali zależy od modelu samolotu, na tych najnowszych wersjach możesz to zaobserwować
3. Awarie nie zdarzają się, ale ten ruch ma tendencję do wlatywania w Ciebie podczas lotu, podejścia, bądź wjeżdżania podczas kołowania.
4. Ściągnij jak najwięcej paczek, gdy masz tylko kilka to praktycznie nic nie widać
5. Po instalacji możesz to wywalić, ale ja osobiście doradzam wrzucanie do jakiegoś folderu i nagranie na płytkę, żeby przy reinstalce fsa nie bawić się w ściąganie przez 2 dni.
AMD Phenom II x4 965 3.6ghz
Gigabyte Gf460GTX
4GB DDR2 RAM
Viśta Wio Biznes
Gigabyte Gf460GTX
4GB DDR2 RAM
Viśta Wio Biznes
1. Może po prostu wtedy, kiedy lecisz, nie ma Centrala, i tyle.
2. Nie wiem
3. Możesz usunąć.
4. Samoloty z WoAI są "niezniszczalne". Jeśli masz ustawioną możliwość zderzenia z innym statkiem powietrznym i się z takowym zderzysz, to poprostu kończy się symulacja. Same z siebie nigdy się nie uszkodzą.
Pzdr
@EDIT
O, widzę, że Kasztan był pierwszy
2. Nie wiem
3. Możesz usunąć.
4. Samoloty z WoAI są "niezniszczalne". Jeśli masz ustawioną możliwość zderzenia z innym statkiem powietrznym i się z takowym zderzysz, to poprostu kończy się symulacja. Same z siebie nigdy się nie uszkodzą.
Pzdr
@EDIT
O, widzę, że Kasztan był pierwszy
-
malomowny18
- Light Planes Captain

Oznacza to tyle, że rozkład lotów LOTu jest z zimy 2008 - i tylko tyle.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Kirow, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Boguś
----------------------------------------
"I will use Google before asking dumb questions." - Bart
Boguś
----------------------------------------
"I will use Google before asking dumb questions." - Bart
- superhornet14
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: okolice EPWA